Bodrum Kat Su Basması – Çözüm

Bodrum katta veya zemin katta oturan kişilerin en çok tedirgin oldukları konulardan biri bodrumu su basması veya zemin kat su basması problemidir. Bodrum kat su basması sonucu birçok insan hem maddi hem de manevi olarak zarar görmektedir. 

Firmamız, tıkanıklık ve su kaçağından dolayı oluşan su basması problemlerine profesyonel olarak çözüm sunar. Bilgisayar destekli kameralar ile tesisatta oluşan problemleri tespit eder ve kısa sürede çözüme ulaştırır.

Bodrum Kata Su Sızması Belirtileri Nelerdir?

Bodruma su sızıyor ise öncelikle bazı belirtiler gösterir. Bu belirtileri şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Duvarlarda boyalar renk değiştirerek dökülmeye başlar.
  • Daire içerisinde rutubet ve nemden dolayı küflenmeler meydana gelir.
  • Ağır bir rutubet kokusu ortaya çıkar ve bu insan sağlığı için riskli bir durumdur.
  • Zemin veya bodrum katta sürekli gider borularında tıkanıklıklar meydana gelir.

Bu tür belirtiler ile karşılaşırsanız hemen tedbir almanızda fayda var. Çünkü bodrum katı su basması ya da zemin kat su basması sadece orada yaşayanlar için değil bütün bina sakinleri için tehlikeli bir durumdur. Zamanla su basması veya sızıntı sonucu betonda meydana gelen yıpranmaların şiddeti artar. Hatta taşıyıcı kolonlar büyük hasar görebilir.

Bir binanın uzun ömürlü ve sağlam olması için su almaması ve taşıyıcı kolonların su alarak yıpranmaması ile mümkündür. Eğer binada bodrum kat su basması ya da zemin kat su basması problemi olur ise taşıyıcı kolonlar korozyona uğrar. taşıyıcı kolonların yük taşıma kapasitesi düşer bu da binanın sağlamlığını tehlikeye sokar. Problem bu kadar ilerlemeden tedbir alınması gerekir.

Bodrum Kata Su Basması Nedenleri?

  • Yağmur suları, yeraltı suyu, deniz suyu, kanalizasyon sistemlerinin tıkanmasından dolayı bodrum katı su basması problemleri yaşanır
  • Bina inşaat aşamasında iken drenaj işlemi iyi yapılmaz ise yine zemin kat su basması olarak karşımıza çıkabilir.
  • Bina yapım aşamasında yalıtımın yapılmaması ya da malzeme kalitesinin düşük olması.
  • Yağmur ve kar sularının bina yapısı olarak bir yerde toplanıp giderden kanalizasyona verilmiyorsa bina temelinde birikir ve bodruma su sızıyor olması muhtemel bir sonuç olarak karşımıza çıkar.
  • Su tesisatının eskimesi, borularda çökme ve ya kırılıp çatlaması sonucu suların sızarak betona geçmesi ile bodrum kat su basması sorunu yaşayabiliriz. 

Günümüz şartlarında kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde çoğu bina için yapım aşamasında birçok tedbir alınmaktadır. İlk aşamada zemin etüdü yapılır. Bu çalışmanın en önemli faydalarından biri bodrum katı su basması ihtimaline karşı önlem almasını sağlamaktır. Zemin etüdü yapıldıktan sonra drenaj çalışması yapılır. Bu sayede bodrum kat su basması riski en aza indirilir. Eğer inşaat aşamasında tedbir alınmaz ise bodrumu su basması, zemin kat su basması kaçınılmaz hal alır.

Bodrum Kat Su Basmasının Nedenleri Ve Çözümleri

Bodrum katı su basmasının nedeni kanalizasyon yada atık sular ise kokusundan ayırt edebiliriz. 

  • Kanalizasyonun taşması sonucu bodrum kat su basması sorunu oluşuyorsa ağır bir koku ve kaygan bir sıvı ortaya çıkar.
  • Yeraltı sularının şiddetli yağmurla birlikte toprakta birikmesi sonucu toprak suya doyar ve fazlası gidecek bir yol bulamaz ise bina zemininde birikmeye başlar. Bina yapılırken suyun akışını rögara verecek bir sistem kurulur. Bu sistem kurulmaz ise bodrum kat su tahliyesi yaptırmak zorunda kalabilirsiniz.
  • Bina yapıldıktan sonra bodrum kat su basmasını önlemenin diğer bir yolu binanın temelinde açılan bir kuyunun suyu içine alarak bu kuyudan suyun herhangi bir rögara ya da pimaşa basılmasıdır. Bu sistemde zeminde aşağıda kuyu olması şiddetli yağmur sonrasında yeraltı sularının yukarı çıkması engellenir. Su kuyuya dolar ve zemin üzerine çıkamaz. Kuyu içerisinde bulunan dalgıç pompa sayesinde su doldukça otomatik olarak tahliye edilir ve zemin kat su basması sorunu engellenmiş olur.
  • Bina inşaat aşamasında temelde su yok ise sonradan oluşan sularda binaya gelen şebeke suyundan ve gider atık su kanalizasyonlarından şüphelenebiliriz.
  •  Bina ya da kanalizasyon atık su boruları tıkanmış olabilir. Bu durumda su toprağa birikir ve en alt kattan ıslanma yapar. Kanalizasyonun yoğun kullanılması dahi bodrumu su basması olarak karşımıza çıkabilir. 
  • Kanalizasyondan kaynaklanan su basması durumlarında belediyeler ya da sular idaresi konuyla ilgilenip çözüm bulabilir. Fakat sorun kaynak suyunda ise kendi başınızın çaresine bakmanız gerekir. 
  • Protesisat olarak bodrum kat su basması sorununuzun kaynağını kameralı robot cihazlar ile sizleri yormadan zaman kaybettirmeden kısa zamanda çözebiliriz. Alanında uzmanlaşmış çalışanlarımızın tecrübesi ve son teknoloji cihazlarımız sayesinde zemin kat su basması, bodrum kat su basması problemlerinizde ekonomik fiyatlar ile hizmet vermekteyiz.

Bodrumdan Su Tahliyesi

  • Bodrum kat su tahliyesi yapılması gerekiyor ise bunun için bir pompa ayarlanır. Bu pompa sayesinde bodrumdan su tahliyesi yapılır.
  • Eğer su kokuyor ise atık su olma ihtimali çok yüksektir. Bu suyun geldiği kırık boru ya da çökmüş rögar tamir edilerek sorun çözülür. 
  • Patlayan şebeke sularından dolayı bodrum katı su basıyor ise şebeke suyundaki patlak teknolojik aletler sayesinde bulunup çözüme kavuşturulur.
  • Çevresel nedenlerden dolayı zemin kat su basması sorunu yaşanıyor ise bina etrafına yada altına drenaj borusu döşenerek sular rögara gönderilir ve bodrum kat su tahliyesi yapılmış olur.
  • Bina ana borularında bir tıkanıklık mevcut ise bu sorunu belediye ekipleri çözmez. Protesisat olarak bodrum kat su tahliyesi işlemlerinizi ve bina içerisindeki tesisat problemlerinizi teknolojik cihazlarla tespit edip sizleri daha zor durumda kalmaktan tespit tamir ve tadilat yaparak kısa zamanda kurtaralım.

Soru veya görüş bildirin E-posta adresiniz görünmeyecek