Kombi Su Basıncı Düşmesi(Su Eksilmesi)

Kombi neden su eksiltir? Kombi su basıncı düşüyor neden? Sorularını birçok kişi sormaktadır. Kombi su basıncı düşmesi tesisat sisteminin bir yerinde su kaçağı olduğu anlamına gelebilir. Ancak kombi su basıncı 1-2 ayda bir 1 bar kadar düşüyorsa bu normal bir durumdur. Eğer devamlı kombi su eksiltiyorsa bir sorun olduğu anlamına gelir.

Kombi Su Basıncı Düşünce Ne Yapmalı?

Kombi su basıncı düşünce ne yapmalı? Sorusunun cevabı çok basittir. Kombi su basıncı düştüğü zaman kombiye su takviyesi yaparsanız kombinin basıncı tekrar yükselecektir. Kombiye su takviyesi için, her marka kombide su takviye vanası bulunur. Bu vanayı saat yönünün tersine çevirerek su takviye vanasını açmış olursunuz. Bazı kombilerde, su takviye vanasını önce dışarı doğru çekmeniz gerekir. Bazı kombilerde ise vana yerine iki adet kol bulunur. Bu kolları tutup birbirinden ayırırsanız kombiye su takviyesi yapmış olursunuz. Tekrar kapatmak için kolları birleştirmeniz gerekir.

Sürekli Kombi Su Basıncı Düşüyor

Kombi su basıncı düşüyorsa ve bu her zaman oluyorsa tesisat sisteminizde su kaçağı olabilir. Kalorifer tesisatındaki su kaçakları kolay kolay fark edilmez. Tesisattaki su basıncı az olduğu için, su kaçağı olduğu zaman seste gelmez. Ancak kombi bar göstergesinde basıncın düştüğünü gördüğünüzde şüphelenirsiniz. Kalorifer tesisat boruları, şap altından geçtiği için su kaçağı varsa uzun süre fark edilmez.

Kalorifer tesisatında su kaçağı varsa ne yapılmalı?

Kalorifer tesisatında su kaçağı varsa mutlaka profesyonel bir firmadan yardım almalısınız. Firmamız bu konuda profesyonel hizmetler sunmaktadır. Türkiye’nin öncü firmalarından biri olan firmamız, ısıtma sistemlerindeki her türlü soruna müdahale ederek kalıcı çözümler sunmaktadır.

Kalorifer tesisatınızda su kaçağı varsa ve firmamızdan yardım istemişseniz;

  • Ekiplerimiz en kısa sürede adresinize gelirler.
  • Kalorifer tesisatındaki su kaçağı iki farklı yöntemle çözüme kavuşturulabilir.
  • Eğer tesisatınızdaki kaçak ufak boyuttaysa, hiçbir yeri kırmadan özel bir kimyasal ile kalorifer tesisatındaki su kaçağını onarırlar.
  • Özel kimyasal kalorifer tesisatının için dökülür. Kombinin çalışması ile bu kimyasal bütün tesisat borularına dağılır.
  • Kalorifer tesisatındaki kaçak olan noktayı onarır ve başka noktalarda çatlaklar varsa onları da onarır.
  • Diğer bir yöntem ise; kalorifer tesisatındaki su kaçağı büyük boyuttaysa termal kamera kullanılır.
  • Termal kamera ile şap altından geçen borular sıcak olduğu için görünür.
  • Şap altından geçen bütün borular tek tek kontrol edilerek su kaçağının olduğu yer tespit edilir.
  • Tespit işleminden sonra sadece kaçağın olduğu yer kırılarak lokal tamirat yapılır.
  • Yapılan işlemleri firmamız garanti altına alınır.
  • İşlemler bittikten sonra, peteklerin havası alınıp sistem çalıştırılır.

Sizde tesisatınızda su kaçağı olduğundan şüpheleniyorsanız bizimle iletişime geçerek servis kaydı oluşturabilirsiniz.

Kombi Su Almıyor

Kombi su almıyorsa bu su takviye vanasından kaynaklanabilir. Su takviye vanası bozulmuştur ve siz açtığınızı sanıyorsunuz oysa musluk açılmıyordur. Kombi takviye vanası bozulmuşsa kombi yetkili servisini arayarak bu sorununuzu çözebilirsiniz.

Diğer bir ihtimal ise, kombiye takviye edilen su, şebeke suyudur ve şebeke suyunun basıncının düşük olması kombiye su basılmasına engel olur. Eğer eviniz üst katlardaysa ve şebekenin su basıncı düşükse kombi takviye musluğunu açsanız da kombi su almaz. Kombi bar yükseltme işlemini gece saatlerinden deneyerek bu durumdan emin olabilirsiniz.

Kombinin Suyu Biterse Ne Olur?

Müşterilerimiz kombiye zarar verir endişesi ile bu soruyu sık sormaktadırlar. Ancak günümüz teknolojisi bu gibi olumsuz durumlarda kendini korumaya alan kombilerin üretilmesini sağlamıştır. Kombinin içindeki suyun seviyesi 1 barın altında düşünce, kombi hata mesajı verir ve çalışmayı durdurur. Bu sayede kombi zarar görmez. Sizde ancak eviniz soğuduğunda kombiye bakarak suyun basıncının düştüğünü fark edersiniz.

Kombi suyunun azalması sizleri korkutmasına gerek yoktur.  Hata mesajını gördüğünüzde kombiye su takviyesi yapınız. Kombiyi yeniden çalıştırırsanız her şey normale dönecektir.

Kombi Basıncının Yükselmesi

Kombi basıncının yükselmesi kombinin su takviye musluğu ile ilgili bir durumdur. Musluk arızalı olursa ve kapanmazsa kombi basıncı yükselecektir. Bu sorunu çözebilmek için kombi yetkili servisini aramalısınız. Gelen yetkili personel kombi takviye musluğunu değiştirerek bu sorunu çözecektir.

Kombi Basıncı Yükselirse Ne Olur?

Kombiler akıllı elektronik cihazlardır. Bütün güvenlik yazılımları mevcuttur. Kombinin basıncının çok yükselmesi tesisat borularına zarar verebilir. Bu durum ciddi olumsuzluklara neden olur. Ancak kombilerdeki güvenlik sistemi buna müsaade etmez. Kombi basıncı 3 barın üstünde çıktığında, kombi tahliye hortumundan fazla su tahliye edilir. Böylece oluşabilecek aksiliklerin önüne geçilmiş olur.

Soru ve görüşler (27)

Kombi Su Basıncı Düşmesi(Su Eksilmesi) hakkında görüşler ve sorular
  • 2 sene önce

    Merhaba, Kombimin bar seviyesinde düşüş oluyor. kombi tesisatım duvardan gidiyor bütün borulari ve petekleri kontrol ettim hic bir yerinde kaçak yok.
    Takip ettim düşüş sebebini, uzun süre sicak su kullandigimizda oluyor. bunun sebebi nedir ?

    Yanıtla -
    1. Kalorifer tesisatında zemin altında kaçak olabilir yada kombide bir arıza olabilir sorunun çözülmesi için öncelikle arızanın kombi kaynaklı mı yoksa tesisat kaçağı mı var cihazlar ile tespit edilir tesisat kaynaklı bir kalorifer kaçağı ise tespiti yapılarak tamiratı yapılır ve sorun çözülür. Yapılan test sonrası arıza kombiden çıkar ise kombi servisinin bakması gerekir.

      Yanıtla -
  • 3 sene önce

    Kombi barinin dusmesi binaya gelen suyun tazyikli olup olmamasiyla ilgili olabilir mi.bazen sular azaliyor bolgesel calismadan dolayi dusuk su ile.kombi calistigi icin bar da dusebilir mi?

    Yanıtla -
    1. Şebeke suyu ile kalorifer tesisatı içerisindeki su birbirinden bağımsızdır. Bu sepeble, kombide bar ibresinin düşme sebebi genleşme tankı problemi veya kalorifer tesisatında kaçak olma ihtimalini ortaya çıkarır.

      Yanıtla -
  • 3 sene önce

    Merhaba, bosh marka kombiyi 13.11.2021 saat 17:00 civarı ilk kurulumunu yaptırdık ve kullanıyorduk 20:30 civarı basınc değeri 3 e çıktı petekten boşaltma yaptığımız halde değer yükselmeye devam etti. Kombiyi kapattık 2-3 saat sonra uğultu şeklinde kombiden yüksek ses ve su boşaltma sesi geldi ne yapmalıyız . 1-2 petekten sızıntı şeklinde su gelmesi oluyor o sebeple yükselmiş olabilir mi ? Basınç düşürmek için kombide tahliye vanası yok.

    Yanıtla -
  • 4 sene önce

    kombiye su basiyorum su emiyet ventilden geri akiyor

    Yanıtla -
  • Kombiyi açıp kapadığımda su basıncı düşüyor sebebi ne olabilir?

    Yanıtla -
    1. Kombi, kalorifer peteklerini ısıtmak için çalıştığında tesisattaki su ısınarak genleşir, bu sebeple; kombi çalışırken basınç artar, çalışmadığında düşer.

      Yanıtla -
  • 4 sene önce

    baymak kombi var bende daha 1 senelik bile değil 20 günde bir yarım 0,5 bar seviyesi seklinde dusus oluyor bu normal midir ?

    Yanıtla -
    1. 4 sene önce

      Kombiye fazla su doldurduk bunun sonucunda bar seviyesi üçün üzerine çıktı ve dışarıya su attı bar seviyesini düşürdük fakat kombi belli bir seviye ısıtıp sonra tekrar düşüp alarm veriyor ne yapılmalı?

      Yanıtla -
  • 5 sene önce

    Kombi ve Peteklerim 6 yıllık bu hafta sonu petekleri ilaçlı petek temizliği yaptırdım ve kombi bakımı yapıldı. ertesi gün sabah kombi su basıncı 3 ‘ e yükseldi düşürdüm 1.6 seviyesine sonra akşam üzeri baktığımda 2.8 tekrar yükseldi düşürdüm 1.6 ya ertesi gün işten gelince akşam baktım bu sefer 1.2 ye DÜştü öyle bıraktım sabah kalktım baktığımda 1.00 olmuş bakım temizlik öncesi böyle bir sorunum yoktu sizce ne olabilir…. Tesisat temizlendiği yenilendiği içinmi normalmi yoksa sıkıntımı var.??

    Yanıtla -
  • 5 sene önce

    1 aylik bosch marka kombim 1 hafta 10 güne bir 1 bara düşüyor Normal mi yoksa bi kaçar varmıdır bir önceki evde vailant marka vardı 1 kac aya bir şu basıyordum bunu anlamadım teşekkür ederim.

    Yanıtla -
  • 6 sene önce

    Kombinin su basıncı 10 günde bir sifirlaniyor sıkıntı ne olabilir

    Yanıtla -
  • 6 sene önce

    Yerden ısıtmalı bir evde ilk defa oturuyorum
    Vanalardan Bir mavi bir de kırmızı olan vana kapalıydı
    Anladığım kadarıyla bir odanın giden ve gelen boruları
    Açtığımda suyun basıncı düştü su takviyesi yapmama rağmen su basıncı yükselmiyor yaklaşık on dakika su takviyesi yaptım yükselmedi
    Bende iki vanayı kapatıp 1,5 bara getirdim fakat o vanaların kapalı olması evin ısınmasını engelliyor sizce 10 dakikada dolmaması normal mi yoksa tekrar denemeli miyim

    Yanıtla -
    1. Kombinin basıncının yükselmemesinin 3 sebebi olabilir.
      1 – Kombiye su takviye musluğunu açtığınız zaman şebeke suyunun basıncı düşük olabilir. Şebeke suyunun basıncı düşük olursa siz kombiye su vermek için su takviye vanasını açsanız dahi kombiye su girmez.
      2 – Kombinin basınç göstergesi arızalı olabilir. Bu durumda kombi servisi ile iletişime geçmelisiniz.
      3 – Isıtmak istediğiniz bölümün vanalarını açtıktan sonra basıncın düşmesi son derece normaldir. Çünkü kombi içindeki suyun miktarı, siz yeni vanaları açtığınızda daha çok alana dağıldığı için basıncın düşmesine sebep olur. Ancak, su takviye etmenize rağmen basınç yükselmiyorsa ısıtmaya çalıştığınız bölümün kalorifer borularında su kaçağı olabilir. Bu su kaçağının tespit edilmesi gerekir. Bunun için firmamız termal kamera kullanarak hiç bir yeri kırmadan su kaçağının yerini noktasal olarak tespit etmektedir.

      Yanıtla -
  • 6 sene önce

    Iyi günler benim kombide de su basinci düşüyor ama gunluk degil 2 – 3 gunde bi basinci yukseltiyorum bu bi sorun olurmu yok zararı varmidir yani simdiden teşekkür ediyorum iyi çalışmalar.

    Yanıtla -
    1. 2 – 3 günde bir basıncı yükseltmeniz normal değildir. Kalorifer tesisatınızın bir noktasında su kaçağı olabilir.
      Firmamız hiç bir yeri kırmadan kalorifer tesisatındaki su kaçağını tespit etmektedirler.

      Yanıtla -
  • 6 sene önce

    Kombi su basıncı nasıl arttırılır acaba. Alttaki musluğu açmama rağmen kombi basıncı yükselmiyor. Lütfen yardım edin.

    Yanıtla -
    1. Kombi basıncı yükselmiyorsa, dairenizdeki suyun basıncı düşük olabilir. Bu durum çok sık yaşanır ama kullanıcılar suyun basıncının düşük olduğunu hesaba katmazlar.
      Kombi takviye musluğunda sorun olabilir. Bu durumda musluğu açtığınızı sanırsınız ama yalama olmuştur açılmıyordur.
      Son olarak boruda su kaçağı olabilir. Takviye ettiğiniz kadar su borudan çıkıyordur. Su kaçağı tespiti yaptırarak noktasal olarak su kaçağının yerini tespit ettirebilirsiniz.

      Yanıtla -
  • 6 sene önce

    İyi günler kombi basınç düşmesi kombiye zarar verir mi? Kiracıyım birde kombi arızasına para vermek istemiyorum.

    Yanıtla -
    1. Kombi basınç düşmesi kombiye hiç bir zarar vermez. Zaten kombi basıncı düşmesi belli bir seviyeye geldiğinde kombi hata kodu vererek çalışmayı durdurur.

      Yanıtla -
  • 6 sene önce

    Kombide su azalmasi var kombi acikkin su versek olurmu

    Yanıtla -
    1. Kombi açıkken kombiye su vererek kombi basıncını yükseltmenin hiç bir zararı olmaz.

      Yanıtla -
  • 6 sene önce

    İlk defa kombili evde oturuyorum ve kombi ekranında anahtar işaret var. İnternetten baktım kombinin suyunun azalmış olduğunu öğrendim. Kombi su basıncı nasıl arttırılır acaba

    Yanıtla -
    1. Her kombinin altında takviye musluğu bulunur. Kombinin markasına göre kombi altındaki yeri değişebilir.
      Musluğu saat yönünün tersine çevirerek açarsınız. Bir anda çok açmayın. Musluğu açtıktan sonra basınç göstergesini takip edin 1,5 – 2 bar arasına geldikten sonra kapatın.

      Yanıtla -
  • 6 sene önce

    Kombi basıncı yükselmiyor. Su ilave ediyorum ama bir kaç saat sonra yine düşüyor ve kombi kapanıyor. Bu yüzden duşta alamıyorum.

    Yanıtla -
    1. Kombi basıncı yükselmiyorsa su kaçağı olabilir. Su kaçağının büyüklüğüne bağlı olarak kombi bar seviyesindeki düşmede hızlı olur.
      Firmamızdan servis talep ederek su kaçağı tespiti yaptırabilirsiniz.

      Yanıtla -

    Soru veya görüş bildirin E-posta adresiniz görünmeyecek