Rögar Tıkanıklıkları Ve Sorunların Çözümü

Ev ve iş yerleri gibi kullanımda olan yapılarda zamanla su gideriyle ilgili sorunlar yaşanabilmektedir. Bunun en başlıca sebebi, rögar kısmında oluşan sorunlardır.Rögarlar, binada kullanılan atık suyun çıkışını ve bu suyun kanalizasyona ulaşmasını sağlayan sistemlerdir.Ve düzgün şekilde çalışması, hem sağlık hem de çevre temizliği açısından büyük önem taşımaktadır.

Rögarla ilgili sorunların neden kaynaklandığına bakıldığında, başlıca iki sebep ortaya çıkmaktadır;

  1. Zaman içinde, irili ufaklı atıkların rögar dibinde birikmesi ve kanalizayon çıkısının kapanmasıyla, suyun akışının ters yöne dönmesi. Bu durumda, su kanalizyona ulaşamadığı için, geldiği binanın tesisatına doğru dönüş yapacaktır.
  2. Tesisatın hatalı olması; rögar ve kanalizasyon bağlantısı, suyun akış şekline uygun seviyede bulunmalıdır. Bağlantının olması gerekenden daha yukarı veya aşağı seviyede olması, gider suyunun akışını olumsuz etkileyebilir.

Eğer, rögar ile ilgili bir sorun varsa, bu öncelikle binadaki bodrum ve alt katları etkileyecektir. Gider suyu kanalizayona karışamadığından tesisat içinde birikecek, seviye yükseldikçe de binaya doğru yönelecektir. Bunun en belirgin özelliği, su giderlerinden suyun yavaşlayarak gitmesi ve rahatsız edici kokuların artmasıdır.

Bu tip durumlarla karşılaşıldığında, sorunun tespiti için, duvarları yıkma, tesisatı sökme gibi başımıza çok daha büyük işler açan eski yöntemlere başvurmaya gerek yoktur. Firmamızca kullanılan teknolojik yöntemlerle bu işlem iki aşamada kolaylıkla giderilmektedir;

rogar-açma

  • Bina rögarıyla ilgili şikayetinizi bize ilettiğinizde, ilgili teknik ekip bulunduğunuz yere gelerek, hareketli kamera sistemi sayesinde ilgili noktaların ve bağlantıların taramasını yapar. Bu yöntemle rögar sorununun hangi noktada ve ne durumda olduğu en sağlıklı şekilde belirlenir.
  • Yeri ve durumu belirlenen tıkanıklığı gidermek için gelen ekip de, temizlik işlemini yaparak sorunu çözüme kavuşturur.

Artık bu işlemler, kullanılan teknolojik cihazlarla kolaylıkla yapılabilmektedir. Ancak, bu teknolojinin kullanımı ancak eğitimli ve profesyonel elemanlar ile mümkün olmaktadır. Bu nedenle, tesisat sorunları konusunda uzman olan firmamız, hem iş dalıyla ilgili teknolojileri ve gelişmeleri yakından takip etmekte, hem de ekiplerine sürekli eğitim programları uygulayarak, bu hizmetlerin en verimli haliyle müşterilerine sunmaktadır.

Soru veya görüş bildirin E-posta adresiniz görünmeyecek