Duşakabin Gideri Suyu Çekmiyor

Diğer tesisat sorunlarına nazaran daha az sıklıkla ortaya çıkan bir sorundur duşakabin gideri tıkanması. Duş teknesi giderinin az tıkanmasının sebebi, tıkanmaya sebebiyet verecek unsurların az olmasıdır. Sizlere duşakabin gideri tıkalı olması durumunda neler yapabileceğinize ilişkin detaylar vereceğiz. Elbette bu detaylar herkeste işe yarayacağı anlamına gelmez. Ancak duşakabin gider borusunda sorun var ise işlem diğer tıkanıklıklara nazaran daha kolaydır.

Öncelikle tıkanıklığın meydana geldiği gider borusunu bilmekte fayda var.

  1. Duş Su Gideri Nasıl Temizlenir?
  2. Tıkanan Duşakabin Nasıl Açılır?
  3. Tıkanan Duş Teknesi Nasıl Açılır?

 

Duş Su Gideri Nasıl Temizlenir? Duş Gideri Tıkandı Ne yapmalıyım?

Bu bahsedeceğimiz işlemleri ev hanımları da yapabilir. Ancak aşağıda bahsettiğimiz çözümler kuvvet, beceri ve tecrübe isteyen iş olduğu için herkesin yapabileceği işler değildir. Peki, küvet gideri tıkandı? Küvet gideri nasıl temizlenir? diyorasnız, işte cevabı;

Marketlerde dahi bulabileceğiniz lavabo açıcı ürün alın. Ardından kullanım talimatlarına uyarak tıkalı duş giderine uygulayınız. Diğer yazımızda lavabo açıcı kullanımına detaylıca yer verdik, okumak için tıklayın..

Ayrıca lavabo açıcı ürünleri tavsiye etmiyoruz. Çünkü lavabo açıcı ürünler asit bazlı ürünler olduğundan dolayı hem sağlığınıza zarar verebilecek sonuçlar doğurabilir, hem de duş giderinizi eritebilir. Bu iş için uzman sıhhi tesisatçı çağırmanızı tavsiye ederiz. Veya bizi arayarak servis kaydı oluşturun, İstanbul’un tüm ilçelerine aynı gün içinde servisimiz ulaşır.

İstanbul Anadolu Yakası 0216 391 88 88
İstanbul Avrupa Yakası 0212 621 88 88

Tıkanan Duşakabin Nasıl Açılır? Duşakabin Gideri Nasıl Temizlenir?

Duşakabin Sifonu

Duşakabin Sifonu

Tıkanan duşakabin gideri nasıl açılır? Öncelikle tıkanıklığın duşakabin sifonundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını bilmek gerekir. Bunu öğrenmenin yolu, duşakabinin alt kısmında bulunan çerçeveyi sökerek tıkalı olduğunu düşündüğünüz duşakabin sifonunun bağlı olduğu pis su giderinden ayırınız.

Duşakabin giderini pis su giderinden ayırdıktan sonra, çıkardığınız pis su giderini kontrol edin. İçerisine su boşaltarak kontrol edebilirsiniz. Eğer tıkanıklık duşakabin giderinde ise yani duşakabin sifonundaysa nalbur dükkanlarından bir tane temin ederek montajını yapabilirsiniz.

Duşakabin montajı videosu

Duşakabin montajını izleyerek duşakabin giderinin bağlantısını görebilirsiniz
İzlemek için tıklayın (Farklı sayfada açılmaz)

Tıkanan Duş Teknesi Nasıl Açılır? Duş Teknesi Gideri Nasıl Temizlenir?

Duş Teknesi Sifonu

Duş Teknesi Sifonu

Tıkanan Duş Teknesi Nasıl Açılır? Duş teknelerinin alt kısmında banyo giderine bağlanan duş teknesi sifonu görseldeki gibidir. Duş gideri tıkanmasının sebebini bu olduğunu düşünüyorsanız;

Duş teknesinin yan kısmında bulunan çerçeveyi sökün, duş teknesi ile banyo gideri arasına bağlanan bu sifonu göreceksiniz. Ardından sifonu banyo giderinden çıkarın. Bu şekilde tıkanıklığın duş teknesinden mi yoksa banyo giderinden mi olduğunu görebilirsiniz.

Duşakabin gider borusu(sifonu) nalbur dükkanlarından satın alabilirsiniz.

Yorucu bir günün sonunda hepimize en iyi gelen şey bir duş almaktır. Sanki sonrasında bütün yorgunluklarımızda su ile birlikte akıp gider. Sonrasında da koltuğa uzanıp keyif kahvesi içmek gibisi yoktur. Ama bazen bu keyif işkenceye dönüşebilir. Büyük yorgunlukla bitirdiğimiz günü akşamında duş keyfi tadımızı kaçırabilir. Çünkü sık sık tıkanan ve aldırış etmediğimiz duş gideri bir anda tıkanır ve adeta bir gölet oluşur duş teknesinde.Sonrasında başlarız harıl harıl çözüm aramaya ilk çözüm yolu pompa kullanarak açmaya çalışmak olur. Ama banyo ve duş giderlerinde bu işe yaramayabilir. Çünkü genelde banyo gideri ve duş gideri tıkanıklıkları diğerlerinden farklıdır. Banyoda dökülen kıl,tüy,saç gibi atıklar kireçli suyun tıkadığı bir gider söz konusudur.Özellikle gidere atılan saç ve tüyler zamanla birikerek giderde bir set oluştururlar ve tüm pislikleri tutmaya başlarlar.Tabi bir süre sonra giderin bu kısmında birikme başlar.Ve sonuç tıkanmış duş gideri.

Tıkanmış bir gideri açmaya çalışırken yapılan yanlış müdahale ile tesisatınızda başka problemlere neden olmamak için dikkatli olmak gerekir. Örneğin yanlış bir müdahale ile tıkanıklık problemine birde su kaçağı ya da sızıntısı problemi eklenebilir. O sebeple tıkanıklığa bilinçsizce müdahaleler yapılmamalıdır.Küvet, duş teknesi, hamam vb. banyo yapılan bölümler bir süre sonra kireçlenmeden ve saç ve tüylerden tıkanır.Bu tıkanıklığa lavabo açıcılarla müdahale esnasında kimyasal yapıdan dolayı boruların contalarını eritmektedir.buda bir alt kata sızdırmasına sebep olmaktadır.

Aslında en kısa ve etkili çözüm profesyonel bir yardım almaktır. Çünkü gider açma ,temizleme hem çok kirli hem de yorucu bir iştir.Oysa profesyonel tıkanıklık açan firmalar bunu hem çok kısa sürede hem de çok daha az kirlilik ile yaparlar.Çünkü her problem ve tıkanıklık için farklı cihazlar ve yöntemler vardır.Üstelikte zahmetsizce ve eviniz kirlenmeden yapılan bu tıkanıklık açma işlemi tahmin ettiğinizin çok altında bir fiyata yapılmakta.

Yorgun gününüzün sonuna başka bir yorgunluk daha eklemeyin.Ekibimizi arayın siz kahvenizi yudumlarken onlar evinizi kirletmeden,kırmadan,dökmeden tıkanan giderinizi açsınlar. Üstelik gider borularınızda kalıcı bir hasar da yoksa işlemlerimiz garantilidir.

Soru ve görüşler (20)

Duşakabin Gideri Suyu Çekmiyor hakkında görüşler ve sorular
  • 2 sene önce

    Merhaba dusa kabin gideri ile yerdeki gider deligi ayni hizada degil buda suyun dusakabinden gitmesini zorlastiriyor bununla ilgili bir hortum yada boru kolayligi var mi acaba

    Yanıtla -
  • 5 sene önce

    Dusakabinin giderini tikandigi icin komple actim heryerini temizledim fakat sorun şu ki geri takamiyorum nasil takmaliyim

    Yanıtla -
  • 5 sene önce

    Merhaba. Duşakabin giderine sabun atıkları giriyor acaba sabun atıkları duşakabin tıkanıklığına sebep olabilir mi?

    Yanıtla -
    1. Duşakabin gideri, lavabo gideri ve bazen banyo giderlerinde tıkanıklığın sebebi sabun atıkları olabiliyor. Sabun atıkları suyun içinde kısmen erirken çoğunlukla gider borusuna yapışır kalır. Pimaş borusuna yapışan sabun atıkları borunun iç çapını daraltarak suyun geçişini zorlaştırır.

      Yanıtla -
  • 5 sene önce

    Bizim duşakabin giderinden su gitmiyordu. Bende giderin süzgecinin ortasındaki vidayı gevşeterek suyun gitmesini sağlamaya çalıştım. Ancak vidayı gevşetince su aktı ama sıkınca su akmıyor. Sonra fark ettim ki duşakabinin çevresinde su oluşmaya başladı. Bu neden kaynaklanıyor olabilir?

    Yanıtla -
    1. Duşakabin giderine troblem denir. Troblemde tıkanma meydana gelmiş olabilir. Siz süzgecin ortasındaki vidayı gevşettiğinizde, su duşakabinin altına sızıyordur. Bu sebeple duşakabin çevresinde su gördünüz.
      Duşakabin altı sökülerek troblemin kontrol edilmesi gerekir. Böylece sorun giderilebilir. Eğer tıkanıklık Troblemde değilse gider borusunun içi kamera ile kontrol edilerek tıkanıklığın sebebi belirlenebilir.

      Yanıtla -
  • 5 sene önce

    Bizim duşakabin gideri her duştan sonra suyu çekmiyor. Defalarca pompalamama rağmen işe yaramıyor ama bir iki saat sonra su kendi kendine gidiyor. Kamera ile kontrol edebilir misiniz?

    Yanıtla -
    1. Duşa kabin giderinden suyun geç gitmesi, saç yüzünden borunun çapının daralmış olması olabilir. Sabun parçaları da atık su borusuna girmiş olabilir. Sabun parçaları boruya yapışarak borunun çapını daraltıyor. Bir diğer ihtimal ise borunun eğimi yetersiz olabilir. Adresinize gelen ekiplerimiz, duşakabin alt kapağını sökerek duşakabin giderinden borunun içini kamera ile kontrol ederler. Sorunun kesin olarak neden kaynaklandığını belirlerler ve çözüm üretirler.

      Yanıtla -
  • 6 sene önce

    merhaba benim sorunum bütün gider sularının küvete dolması çamaşır makinası bulaşık makinası lavobo sularının küvette birikiyor ne yapabilirim teşekkürler

    Yanıtla -
    1. Normalde atık su borularının tamamının ana gider borusuna doğru meyilli olması gerekiyor. Atık suların küvete dolmasının iki sebebi olabilir;
      1 – Gider boruların eğim sorunu var ve boru içindeki suyun miktarı arttığında küvetin içine doğru akmaktadır.
      2 – Atık su boruları ana su borusuna bağlanırken geçiş güzerganında küvet bulunuyordur ve küvete yakın bir yerde atık su borusunda tıkanıklık olabilir. Bu tıkanıklığın tam tıkanıklık olmasına gerek yok. Borunun çapını daraltacak şekilde olması bile yeterlidir.

      ÇÖZÜM
      Kameralı görüntüleme cihazı ile dairedeki atık su borularının içi incelenmelidir. Boruda tıkanıklık başlangıcı, tıkanıklık ve boruda yetersiz eğim gibi bütün sorunlar kısa sürede tespit edilir. Ayrıca kameralı görüntüleme cihazı ile pimaş borularının içi incelenirken hiç bir yeri kırmaya gerek dahi yoktur.

      Yanıtla -
  • 6 sene önce

    Merhaba… Duşakabin giderinden su gitmiyor. Kabinin alt kapağını açtım. Gider borusunu oynattım, giderde baloncuklar çıktı. Suyu bir şekilde boşalttım… Gider borusu tıkalı büyük ihtimalle. Lakin sorum şu, bizim gider borusu boşta duruyor. Yani boşalan su, kabinin altından, klozetin yanında ki gidere akıyor. Daha önce hiç farketmemiştim. Acaba bu şekilde bir boşaltma sistemi olur mu?

    Yanıtla -
    1. Duşakabin troblem gideri tıkalı olduğu ve gevşettiğiniz için altına kaçırıyor, yan kapak sökülerek troblem gideri değiştirilmeli, aksi taktirde sızdırma alt kata sirayet edebilir…

      Yanıtla -
  • 6 sene önce

    Cekmeköy\’de çamlık mahallesinde bulunan evimizde eski tip oturularak banyo yapılan bir küvetimiz var.Küvetin alt su giderinin vidası gevşetilmiş ve alt kata su akmaya başlamış.Bunu nasıl halledebiliriz?Fiyat hakkında da bilgi verebilir misiniz?

    Yanıtla -
    1. küvetin altında 2-3 tane seramik kırılarak troblem denilen sifon gideri değiştirilmeli tekrardan kırılan seramikler yapılmalı, bu işlemin 500TL gibi bir ücreti çıkmaktadır…

      Yanıtla -
  • 6 sene önce

    Merhaba
    Ben küvetin giderindeki vidayı gevşettim içini az da olsa temizlemek için. Sonra geri sıktım vidayı su gitmedi. Gevşetince su gitmeye başladı ama küvetin altından verdi suyu. Bu noktada ne yapmak gerekir acaba?

    Yanıtla -
    1. Merhaba,
      Suyun gitmeme sebebi giderin tıkalı olması, küvet giderinin vidasını gevşettiğinizde kullandığınız su direk betona oradanda alt kat tavanından akmasına sebep olur, eğer küvetiniz eski tip küvet ise yan taraftan iki tane seramik kırılarak tıkanıklık açılıp troblem adı verilen küvet gideri değiştirilmelidir, yeni tip kapaklı küvet ise yan kapak modulü sökülüp troblem değiştirilmelidir…

      Yanıtla -
  • 6 sene önce

    Bu gösterdiginiz gider borusundan değil üsten sökülen alt kapalı sabit küvet söksem altta düşermi sorunuma cevap veriniz lütfen

    Yanıtla -
    1. evet eski tip gömme küvet troblem sifonunu sökerseniz altına düşer tekrar takamazsınız, bu tip küvetlerde yandan 2 adet seramik kırılarak alttan müdahale edilmeli.

      Yanıtla -
  • 6 sene önce

    Selam duşakabin teknesinin giderini yer süzgeçten vermek istiyoruz buna uygun malzeme varmı yoksa süzgeci komple çıkarmak gerekiyormu

    Yanıtla -
    1. Merhaba,
      Yer süzgeçi kırılıp sökülerek gider borusuna ikinci bir çıkış için çatal konulmalı hem yer süzgeçi hemde duşakabin gideri çatala bağlanmalı ve kırılan seramik tekrardan kapatılmalıdır, Aksi takdirde duş alırken akan suları süzgeç taşımayıp taşmaya sebep olacaktır, süzgeç iptali yaparsanız eğim süzgeçe verildiği için banyoyu temizlerken akan sular süzgeçi iptal ettiğiniz yere toplanarak alt kata su kaçağı olmasına sebep olacaktır.

      Yanıtla -

    Soru veya görüş bildirin E-posta adresiniz görünmeyecek