Apartmanda Tuvalet Tıkanması

Bina ana gideri kolay kolay tıkanan bir bölge değil, bu nedenle apartmanda tuvalet tıkanması gibi şikayetler oluşuyorsa sebebi araştırılmalıdır.

Peki, bu tıkanıklığa ne sebebiyet verir;

  • Apartman ana giderinin rögara kadar uzanan tesisatında meyilsizlik
  • Pimaşların dönüş olan kısımlarında keskin dirsekler kullanılması
  • Yapı inşaat esnasında iken gider borularının hasar görmesi veya çökmesi
  • Deprem sarsıntıları sonrası tesisatta çökme

Tüm bu sebeplerin patlak verdiği nokta genellikle bodrum katındaki dairelerdir. Bu sebeple su bodrum katındaki dairelerden geri teper. Ev alırken ya da kiralarken bu hususa dikkat edilmelidir. Çünkü bu tür sorunların çözümü apartmandaki ana giderinin yeniden döşenmesini gerektirebilir, dolayısıyla üst katlarda sıkıntı kendini göstermeyeceği için kimse apartman giderini değiştirmek için elini cebine atmayacaktır. Siz de sürekli tuvaletin taşması yüzünden mağdur olabilirsiniz.

Apartman Gideri Tıkanırsa Ne Yapmalı?

Eğer apartman pis su gideri çökme, harç, moloz vb. gibi sebeplerden dolayı tıkanmamış ise bu iş için uzman tesisatçıları arayabilirsiniz. Bu iş için özel üretilmiş robotlar ile apartmanınızın pis su gideri açılır. Sıklıkla karşılaşılan sorunlar genellikle hattın meyilsiz olması veya tuvalete atılan ıslak mendiller, çocuk bezleri, tuvalete kaçan yabancı cisimlerden kaynaklanır. Apartmanınızın tıkalı gideri yüzünden rahat edemiyorsanız bizimle irtibata geçin.

İstanbul Anadolu Şubemiz 0216 391 88 88

İstanbul Avrupa Şubemiz 0212 621 88 88

Apartmanın Üst Katlarında da Tıkanıklık Var!

Çökme, meyilsizlik gibi sorunlarda kırma dökme kaçınılmaz olur. Apartmanın üst katında da tıkanıklık yaşanabilir. Örneğin, balkon çıkmalarında pimaş dönmek zorunda kaldığından keskin ve eğimsiz boru döşenirse pimaşın tıkanma riski çok yüksektir. Mutfak ana gideri tıkanması da bu şekilde olur. Çözümü çıkmanın altından dönüp cepheye doğru dönüş kısmında dönüşe açık dirsek yani 45 derece dirsek kullanılırsa daha yumuşak bir dönüş sağlanmış olur. Buda gidere dökülen yağların veya yemek artıklarının birikmeden akıp gitmesini sağlar.

Kırmadan apartman borusu açma konusunda geliştirilmiş olan makineler sayesinde sizin için temiz, güvenli ve garantili bir şekilde işinizi yapıyoruz. Ortak kullanılan gider borusu tıkanması halinde açmak için yapılan çalışmaların bedelini binanın tamamının karşılaması gerekir. Su kimin evinden geri teperse tepsin o katın üstünde bulunan tüm daireler o boruyu kullanırlar. Bu yüzden tıkanmaya sebep olan şey herkesten dökülen yemek artığı ve yağlardır. Ancak bu konuda her zaman tartışmalar çıkmıştır. Mağdur olan daire sakini suyu keser kullanıldığı anda onun dairesinden çıkıyordur çünkü. Buna sinirlenen diğer kat sakinleri ise suyu açar vb. durumlar söz konusu olur derken iş uzar neticede herkeste para verir. Olan biten tüm macera sadece boşa vakit kaybı olarak kalır. Ana gider sorunu anlayışla komşuların üzerine düşeni yapmasıyla hem daha hızlı hem de üzülmeden, yorulmadan, sinirlenmeden çözülebilir.

Soru veya görüş bildirin E-posta adresiniz görünmeyecek