Tuvalet Kağıdı Klozeti Tıkar mı?

Tesisatçıların sıklıkla karşılaştığı problemlerden biri tuvalet tıkanıklığıdır. Tuvalet tıkanıklığına etki eden birçok unsur var ancak biz tuvalet kağıtlarının tuvaleti tıkayıp tıkamadığı konusuna değineceğiz. Oturduğumuz yapılar inşaat halindeyken pis su giderlerinin pimaşları döşenir. Ancak ülkemizde yapıların pimaşları döşenirken genellikle teknik detaylar düşünülmeksizin rastgele pimaşlar döşenir. Göz göre göre eğimsiz döşenen borulara birde keskin köşe dirsekler kullanıldığında giden pislikler borudan akıp gidemez. Bu hatalı pimaş döşeme ileride sıklıkla tuvalet tıkanıklığı yaşayacağınız anlamına gelir.

Tuvalet Kağıdı Tuvaleti Tıkar Mı?

Tuvalet Kağıdı

Tuvalet Kağıdı

Tuvalet kağıdı tuvaleti tıkar veya tıkamaz diye tek cevabı olan bir soru değildir. Tuvalet kağıtlarının türleri dahi bu olasılığı değiştirebilir. Tuvalet kağıtları üretilirken esas alınan kriter, tuvalet kağıdı su ile teması halinde erimesidir. Aldığınız tuvalet kağıdını markasının bu detaya ne kadar önem verdiğini deneyerek test edebilirsiniz. 2-3 yaprak tuvalet kağıdını içi su dolu bir kaba atın, ardından gözlemleyin. Su içerisinde kapladığı hacime göre bir fikir edinebilirsiniz.

Tuvalete Peçete Atmak

Peçete

Peçete

Peçete kullanım alanı ve yapısı gereği tuvalet kağıtları gibi kolayca eriyen maddeler değildir. Tek bir peçete dahi 10 yaprak tuvalet kağıdına eş değer olabiliyor. Bu nedenle tuvalete peçete atmak gibi bir gaflete düşmemek gerekir.

Tuvalet Kağıdı Nereye Atılır?

Tuvalet Çöp Kovası

Tuvalet Çöp Kovası

Tuvalet kağıtları kimileri tarafından doğrudan klozet/tuvalete atılır, kimileri tuvalet için özel üretilen çöp kovalarına atar. Doğru olanı, tuvalet için bir çöp kovası almak ve oraya atmaktır. Küçük plastik çöp kovaları da işinizi görecektir. Bu basit eylemden kaçınılırsa ileride tuvalet tıkanıklığının olması çok yüsek ihtimaldir.

Tuvalete Islak Mendil Atılır Mı?

Elbette atılmaz. Çünkü ıslak mendiller tuvalette atıldığında erimeyen maddelerdendir. Tuvalete ıslak mendil atılması ile tuvalete bez atılması arasında bir fark yoktur. Yapısı gereği tuvaletin gider borusuna takılarak tıkanıklığa sebep olur.

Tuvalet Neden Tıkanır?

Tuvalet tıkanmaları farklı sebeplerle ortaya çıkabilir. Genellikle atık su giderleri (pimaş) döşenirken eğim verilmeden döşenir ve bu ileride tuvalet tıkanıklıklarına sebep olur. Çünkü eğim verilmemiş pimaşlardan geçen atık sular doğrudan akıp rögara gitmez. Bu soruna birde tuvalet kağıtlarının atılması tıkanma olasılığını arttırır. Atılan tuvalet kağıtları vb. cisimler akıp gitmediği için pimaşın içini doldurarak tıkanıklığı oluşturur.

Eğim verilmemiş pimaşlar bir yana döşenen pimaşlara birde 90 derece açıya sahip pimaşlar ek yapılarak sorunu iki katlamaktadır. Tüm bu sebepler bir araya geldiğinde tuvalet tıkanıklığı kaçınılmaz olur.

Günümüzde bu tür tıkanıklık problemleri için özel üretilmiş makineler kullanılarak sorun ortadan kaldırılabiliyor. Kanal açma makinesi yardımıyla tıkanan tuvalet hattı çok kolay bir şekilde çözümlenebiliyor. Tıkanıklık problemi için firmamızı arayarak destek alabilirsiniz.

 

Soru ve görüşler (7)

Tuvalet Kağıdı Klozeti Tıkar mı? hakkında görüşler ve sorular
  • 3 sene önce

    Oğlum dikkat etmeden tuvalete ıslak mendil atmış şu ana bir şey olmadı ama %100 ihtimalle tıkanırmı

    Yanıtla -
    1. Pis su gider borusunda akıntıyı engelleyecek herhangi bir problem yoksa problem oluşturmayacaktır.

      Yanıtla -
  • 7 sene önce

    Sonra diyorsunuz ki Türkiye niye geri kalmış. İnsanlar tuvaleti bakterilerin evlerde olmaması için dizayn etmiş biz hala dışkılı kağıtları hijyenik olmayan kutulara atalım. Kolerayı salalım etrafa. Aman sonra doktor. Gerçek tuvalet kağıtları tuvalet tıkamaz. Islak mendiller tıkar. Zaten bir kağıdın tuvalet kağıdı olabilmesi için suya erimesi şart. Bazı insanlar burunlarını sildikleri selpak kağıtlarını atıyorlar kardeşim onlar tuvalet kağıdı değil onlar atılmaz. Burada birazda iş tesisatçıların çakallığına bağlı. Çapı uygun olmayan boruların kullanımı. Kalitesiz gereksiz dirseklerin kullanımı tabiki tuvaletlere zarar verir.

    Yanıtla -
  • 7 sene önce

    Benim evim 8. Katta ben gıcıklık olsun diye kendi alaturka tuvaletime kolonyalı mendil atıyorum.. Onu atarkende suyu bol bol açıyorum.. Bu durumda bizim tuvalet mi yoksa sitenin ana logarı mı tıkanır??

    Alaturka tuvaletin deliğine fenerle baktığımda delik içinde hiç birşey yok.. Birde site olarak hepsi tek logara bağlı..

    Merak ettim sorayım dedim..

    Yanıtla -
    1. Sayın kullanıcı
      Yaptığımız robotla gider tıkanıklığı açma işlerimizde tıkanıklıklığa sebep olan sorunların başında ıslak mendil gelir, tesisatın kurgulanmasına göre ıslak mendilin nereyi tıkayacağı değişir ama ana gider boruları daire içi borulara göre daha geniş çapta olduğundan dolayı muhtemelen ilk önce sizin tuvalet borusunu tıkayacaktır.

      Yanıtla -
  • 7 sene önce

    tuvalet kağıtlarından dolayı tıkanıklıklar yüksek katlar da da geçerli mi?klozetten akıtılan su miktarı bolcadır.tıkanıklığı engellemez mi?

    Yanıtla -
    1. Her katta tuvalet tıkanıklığı olma ihtimali var tabi ki. Tuvalet kağıtları tek başına tıkanıklığın oluşmasında çok az etki sağlar.

      Yanıtla -

    Soru veya görüş bildirin E-posta adresiniz görünmeyecek