Kameralı Tesisat Tamiri

Kameralı tesisat hizmetini Türkiye’de ilk uygulayan firmalardan biri olan firmamız, kırmadan tıkanıklık açma ve kırmadan su kaçağı tespiti hizmetini gerçekleştirmektedir.

Firmamızın kamera ile ilgili verdiği hizmetler;

  • Kameralı su kaçağı tespiti
  • Kameralı tıkanıklık açma
  • Kameralı koku tespiti
  • Kameralı kanal açma

Kameralı Su Kaçağı Tespiti

Firmamız kameralı su kaçağı tespitini, pimaş borularında meydana gelen su kaçaklarında kullanmaktadır. Evlerde veya iş yerlerinde gider borularında su kaçağı meydana geldiğinde, diğer tesisat sistemlerindeki su kaçaklarına göre daha kötü belirtiler ortaya çıkar. Pimaş borularında su kaçağı meydana geldiğinde, su kaçağının olduğu kısımda kötü kokular gelmeye başlar. Su kaçağının olduğu duvarda sarımtırak renkler oluşur.

Pimaş borusundaki su kaçağı bazen üst kat komşunuzun gider borularında oluşur. Üst kat komşunuzun banyo veya tuvalet zemininden geçen pimaş borularında su kaçağı meydana gelirse bu su kaçağının belirtileri sizin evin tavanında kendini gösterir. Bu gibi durumları, müşterilerimizin çoğu fark etmez ve kendi dairelerinde su kaçağı olduğunu düşünür.

Pimaş borularında su kaçağını tespit edilirken kameralı görüntüleme cihazı kullanıldığı için kameralı su kaçağı tespiti denilmektedir. Kameralı görüntüleme cihazı fiyatları yüksek olduğu için, kameralı görüntüleme cihazı kullanan firma sayısı sınırlıdır. Bilgisayarlı görüntüleme cihazı olmazsa olmazlardandır. Olmaması durumunda, gider borularındaki su kaçaklarını tespit etmek mümkün değildir.

Kameralı su kaçak tespitini Türkiye’de ilk kullanan firmalardan biri olan firmamız, kameralı görüntüleme cihazını kullanırken ekstra ücret almamaktadır.

Kameralı Tıkanıklık Açma

Kameralı su kaçağı tespitinde olduğu gibi kameralı tıkanıklık açma işleminde de kameralı cihaz kullanılması gerekir. Robotla tıkanıklık açma işlemini öncesinde ve sonrasında kameralı cihaz kullanılması, tıkanıklığa müdahale etmede etkili bir yöntemdir. Türkiye’de sadece birkaç firmada kameralı görüntüleme cihazı bulunmaktadır.

Kameralı tesisatçı olarak bilenen ekiplerimizin tamamında kameralı görüntüleme cihazı bulunmaktadır. Kameralı ustalarımız, tıkanıklık açma işlemine başlamadan önce kamera ile pimaş borusunun için görüntülerler. Bu sayede tıkanıklığa sebep olan yabancı cisim tespit edilmiş olur. Tıkanıklığa sebep olan yabancı cismi tespit etmek robotla müdahale etmede önemli bir aşamadır. Çünkü cismin türüne göre, robot cihazın ucuna cisme nasıl müdahale edilecekse ona göre aparat takılır. Bazı cisimler parçalanması gerekirken bazı cisimler borunun içinden çekip çıkarılması gerekir.

Kameralı tıkanıklık açma işleminden sonra kamera ile gider borusunun içi bir kez daha kontrol edilir. Kontrol işleminde; gider borusundaki yetersiz eğim, pimaş borusunun ek yerlerindeki contanın durumu, pimaş borusunda çatlak olması, pimaş borusunda yağlanma olması ve pimaş borusunda kırık olması gibi sorunlar tespit edilir.

Kameralı Koku Tespiti

Kameralı görüntüleme cihazı ile tesisattaki birçok sorun tespit edilebilir. Tabi ki sadece kameranın olması yetmez. Kamerayı kullanacak personelin tecrübesi de çok önemli bir faktördür.

Kameralı cihaz ile koku tespiti yapmakta mümkündür. Pimaş borusu içindeki kötü kokular birçok sebepten dolayı dışarı çıkmaktadır. Lavabo altındaki lavabo sifonunda yemek atığı birikmesi kötü kokuya sebep olabileceği gibi pimaş borusunun yağlanması da kötü kokuya sebep olabilmektedir. Özellikle havalandırma boşluğundaki ana pimaş borusunun ek yerlerinde conta olmaması da kötü koku oluşmasına sebep olur.

Kameralı koku tespiti ile gider borusunun içindeki yağlanma tespit edilebileceği gibi özellikle havalandırma boşluğundaki pimaş borusunda kokuya sebep olabilecek sorunlarda tespit edilebilmektedir. Kameralı koku tespiti için, profesyonel hizmet almak isterseniz firmamız ile iletişime geçebilirsiniz. Ekiplerimizin tamamı deneyimli bireylerden oluşmaktadır ve yaptıkları işlerde uzmandırlar.

Kameralı Kanal Açma

Kameralı kanal açma işlemi özellikle ana gider hatlarını, lağım borularını ve yağmur mazgallarındaki tıkanıklıkları açma işlemidir. Firmamız 2004 yılından beri tesisat sorunlarını kameralı cihazla çözmektedir. Bu sayede tadilat oluşması söz konusu değildir.

Kullandığımız kameralı görüntüleme cihazının ucundaki aydınlatma ışıkları sayesinde kanal içini rahatlıkla görebilmekteyiz. Kameralı cihazın kamerası kanal içinde yavaş yavaş ilerlerken, görüntüleri kontrol eden personelimiz kanal tıkanıklığının sebebini tespit eder. Meydana gelen kanal tıkanıklığı basit bir tıkanıklıksa robot cihaz ile müdahale edilir ve tıkanıklık açılır. Tıkanıklık açıldıktan sonra ikinci bir kontrol yapılması şarttır.

Kameralı kanal açma işleminde, kamera ile yapılan incelemede tıkanıklığa sebep olan şey herhangi bir yabancı cisim değil de başka bir durumsa robot cihaz kullanılmaz. Bu durumlardan biri özellikle lağım borularında görülen borunun çökmesi olabilir. Ana gider hattının borusu eğimsiz olabilir. Lağım kuyusu dolmuş olabilir. Bu sorunların olması da kanal tıkanıklığına sebep olur.

Kameralı kanal açma işleminde lağım kuyusunun dolmuş olduğu tespit edilirse lağım kuyusunun kapağı açılarak kuyu temizlenir. Özellikle eski olan binalarda lağım kuyusunun yeri, apartman sakinleri tarafından bilinmez. Bu durumda detektör ile lağım kuyusunun yerini tespit edebilmekteyiz.

Kameralı Su Tesisatçısı

Tesisat sorunlarının tamamını firmamızın kameralı su tesisatçısı olan ekipleri çözmektedir. Kameralı su tesisatçısı olan ekiplerimiz eğitimli ve işlerinde uzman olan kişilerdir. Kameralı kanal açma ve diğer işlemlerde evinizin, iş yerinizin hiçbir yerine zarar vermeden sorunlarınızı çözüme kavuşturuyoruz. Firmamızın 20 servis aracı bulunmaktadır. Ekiplerimizin tamamında kameralı görüntüleme cihazı bulunur.

Kameralı su tesisatçısı olan firmamız, İstanbul’un tüm ilçelerine hizmet verirken fiyat farkı almamaktadır. 20 servis aracı sayesinde en geç 2 saat içinde adresinize gelerek çalışmalara başlamaktayız.

Soru veya görüş bildirin E-posta adresiniz görünmeyecek