Görüntülü Lavabo Açma

Görüntülü lavabo açma çalışması, kameralı görüntüleme cihazı ile yapılan bir çalışmadır. Türkiye’de bir kaç firmada bulunan bu cihazla, lavabo borusunun içi incelenir ve tıkanıklığın sebebi belirlenerek müdahale edilir.

Lavabo Neden Tıkanır?

  • Evlerimizde ve iş yerlerimizde en çok kullanılan alanlardan biri de lavabolardır. Lavabolar çok kullanıldığı için bazı dikkatsizlikler sonucunda lavabolara atılmaması gereken şeyleri atarız. Attığımız yabancı cisimlerin bazılarının boyutu ufak olabilir, boyutu ufak olduğu için “lavaboyu tıkamaz” düşüncesi ile umursamayız. Ancak durum sandığınızın gibi değildir. Lavabolara atılan cisimler ufakta olsa zamanla tıkanıklığa sebep olur.
  • Mutfak lavabolarında da en dikkatsiz davrandığımız kısım hiç şüphesiz, tabak dibinde kalan yemek atıklarının lavaboya dökülmesidir. Aynı şekilde tabak dibinde kalan yemek yağı, sıcak su ile tabaktan çözülerek lavaboya akar. Yemek atıkları olsun, tabak dibindeki yağ olsun lavabonun gider borusunda tıkanıklığa sebep olur.
  • Sıcak su ile tabaktan çözülen yağ, lavaboların içinde donar. Lavabo borusunun içinde sertleşerek tabaka oluşturur. Boru içindeki yağa müdahale edilmezse eğer, bu yağ tabakası zamanla büyür ve borunun iç çapını daraltmaya başlar. Lavabo borusunun iç çapı daraldığı için, suyun geçişi her defasında daha da yavaşlar ve sık sık tıkanıklığa sebep olur.
  • Bazı binalarda lavabo boruları döşenirken, ustaların dikkatsizliğinden dolayı lavabo borularına yeterli eğim verilmez. Lavabo borusunun eğimsiz olmasından dolayı, suyun geçişi yavaş olur ve su ile birlikte taşınması gereken katı cisimler taşınamaz. Bu durum sık sık tıkanıklığa sebep olur.

Lavabo Tıkandı Su Gitmiyor

Lavaboda su yavaş gidiyor ise tıkanıklığın başladığını belirten bir durumdur. Aynı şekilde lavaboda su birikiyorsa tıkanıklık başlamıştır.

Lavabo tıkanıklığı yavaş yavaş ya da aniden meydana gelen bir tesisat sorunudur. Kullanıma bağlı lavabo tıkanıklığı kendini aniden belirtirken, tesisatla ilgili sorunlarda tıkanıklık yavaş yavaş meydana gelir ve çözümü daha uğraştırıcıdır. Firmamız tarafından görüntülü lavabo açma yöntemi ile tıkanıklığın tesisat sorunundan mı yoksa kullanıcı hatasından mı kaynaklandığı tespit edilir.

Kullanıcı hatalarından dolayı meydana gelen tıkanıklıklar bazen kendi kendine de açılabilmektedir. Lavaboda su yavaş gidiyor veya lavaboda su gitmiyor ise bir süre sonra tıkanıklık kendiliğinden açılabilir. Çünkü lavaboda biriken su, tıkanıklığın olduğu bölgeye basınç uygular. Tıkanıklığa sebep olan cisimler çok yoğun değilse suyun basıncı ile açılabilmektedir. Bu durum sadece kullanıcı hatalarından dolayı meydana gelen basit tıkanıklıklarda söz konusudur.

Tesisat hatalarından dolayı meydana gelen tıkanıklıklar çok daha farklıdır. Bu gibi tıkanıklıklarda, boru içine yay göndererek sorunu kısa sürede çözmek mümkün değildir. Lavabo tıkanıklığının nedeni kesin olarak tespit edildikten sonra çözüm yolları uygulanır. Bu gibi durumlarda sorunu tespit edebilmek için kameralı lavabo açma yöntemi uygulanmalıdır.

Görüntülü Lavabo Açma Yöntemi

Görüntülü lavabo açma yöntemini sadece birkaç firma uygulamaktadır. Kameralı görüntüleme cihazı pahalı bir cihaz olduğu her şahıs tarafından alınamaz. Kameralı lavabo açma yöntemi, lavabo tıkanıklığını açmak için mutlaka uygulanması gereken bir yöntemdir. Lavabo tıkanıklığı açılırken kameralı görüntüleme cihazı kullanılmaması durumunda, lavabo tıkanıklığı geçici olarak açılmış olur.

Kullanıcı hatalarından kaynaklanan tıkanıklıkların rahatlıkla açıldığını daha önce belirtmiştik. Bu gibi basit tıkanıklıklarda robot cihaz kullanılması yeterli gelmektedir. Ancak firmamız, lavabo tıkanıklığını açtıktan sonra kameralı görüntüleme cihazı ile gerekli kontrolleri sağlamaktadır. Çünkü kameralı görüntüleme cihazı ile pimaş borusunun içi kontrol edilmezse, tıkanıklığın nedeni kesin olarak tespit edilemez. Kameralı görüntüleme cihazının verileri incelendikten sonra, açılan tıkanıklığın basit tıkanıklık olduğu tespit edilir ve ekstra bir işleme gerek kalmaz.

Görüntülü tıkalı lavabo açma işleminde, kameralı cihazın verdiği görüntüler eşliğinde tıkanıklığın nedeni tesisat borularından kaynaklanıyorsa, robot cihaz tek başına yeterli gelmemektedir.

Tesisat sorunlarından biri olan lavabo gider borusunun eğimsiz olmasıdır. Gider boruları minimum %3 eğimli olmalıdır. %3 eğimden daha az eğimi bulunan pimaş borularında tıkanıklık olayı sık sık yaşanır. Pimaş borusunun eğiminin yeterli olup olmadığı ancak kameralı tıkalı lavabo açma yöntemi ile tespit edilir. Kırmadan lavabo açma yöntemi uygulayan şahıslar, robot cihaz dışında başka cihaz kullanmazlar. Kameralı görüntüleme cihazları olmadığı için, lavabo tıkanıklığının pimaş borusunun eğiminden kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlayamazlar.

Firmamızın ekipleri, adresinizde kırmadan kameralı lavabo açma işlemi yaparken, lavabo tıkanıklığının pimaş borularından kaynaklandığını tespit etmeleri durumunda sizlere konu hakkında ayrıntılı rapor sunarlar. Müşterilerimizin kabul etmesi durumunda, firmamızın onarım ekipleri devreye girer.

Onarım ekiplerimiz sadece onarım işi ile ilgilen uzman personellerden oluşmaktadır. Dairenizde veya iş yerinizde, pimaş borularını söküp yeniden uygun meyilli olarak döşerler. Onarım işlemi bittikten sonra, banyoyu veya lavaboyu kullanılacak şekilde tamir edip teslim ederler.

Firmamız tarafından yapılan bütün onarımlar bir yıl garanti altına alınmaktadır. Bir yıl içinde olabilecek bütün sorunları ücretsiz olarak gidermekteyiz.

Soru ve görüşler (2)

Görüntülü Lavabo Açma hakkında görüşler ve sorular
  • 4 sene önce

    Mutfak lavabosu ara ara giderden suyu geri veriyor ne yapabilirim teşekkür ederim

    Yanıtla -
    1. Mutfak gider boruları yüksek ihtimalle yağlanmadan veya kireçlenmeden dolayı daralmıştır. Bu sebeple yoğun kullanım esnasında su giderden rahat gidemeyerek geri tepme yapabilir. Yağlanma ve kireçlenme sorunlarında kimyasal çözücüler iş görmediği için robot cihazlar ile tıkanıklık açılıp, gerek görülmesi halinde ise gider boruları yıkanarak ilk günkü gibi temiz olması sağlanabilir. Bu işlemler için firmamızı arayarak bilgi alabilir ve servis kaydı oluşturabilirsiniz.

      Yanıtla -

    Soru veya görüş bildirin E-posta adresiniz görünmeyecek