Tıkalı Boru Açma

Robotla tıkalı boru açma firmaları arasında öncü olan Teknotesisat, evinizde ve işyerinizde tadilat ortamı oluşturmadan, profesyonel olarak tıkalı boru açma hizmeti vermektedir.

Borular Neden Tıkanır?

  • Borular atık suyu tahliye etmek için yeterli eğim verilerek döşenmektedir. Eğim miktarı ne az ne de çok olmalıdır. Eğimi az olan borularda, suyun debisi düşük olur ve atıkları sürükleyemez. Eğimi fazla olursa, suyun debisi yüksek olur, atıkları sürükleyemez. Su hızlı aktığı için atıklar boru içinde kalır. Borunun tıkanmasına sebep olur.
  • Tuvaletler, lavabolar ve ana gider hatlarındaki borular çoğunlukla kullanıcı hatalarından dolayı tıkanmaktadır. Borulara atılan yabancı cisimler tıkanıklığa sebep olur. Tuvalet borusu en çok tuvalet kâğıtları yüzünden tıkanır. Tuvalete atılan tuvalet kâğıtlar kalitesiz ve suda erimeyenlerdense zamanla tuvalet borusunu tıkar. Kullanıcıların tuvalet kâğıtlarını tuvalete atmaları yerine çöp kutularına atmaları kısmen de olsa tuvalet borusunun tıkanmasına engel olabilir.
  • Lavabo borularının tıkanmaması için tabakların mutfak lavabosunda yıkanmaması gerekir. Tabakları yıkamak için başka yer yoksa tabak diplerinde bulunan atık yağdan arındırılması gerekir.
  • Atık yağlar, lavabo borusunun tıkanmasına sebep olmakla kalmaz, ayrıca fazladan maliyeti olan sorunlar çıkarır. Çünkü yağdan dolayı tıkanan borular, robotla açılmaz. Tıkalı borunun yağdan arınması için pimaş yıkama yapılması gerekir. Firmamız pimaş yıkama ile yağlanmış boruları ilk günkü gibi ter temiz yapmaktadır.

Robotla Tıkalı Boru Açma

Tıkalı boru açma, robot cihazlar ile tadilat gerektirmeden pratik bir yöntemdir. Firmamız 14 yıllık tecrübesi ile tıkalı boruları açma konusunda öncü bir firmadır. Eğitimli uzman personellerimiz ile en son teknoloji ürünü cihazlar sayesinde kısa sürede tıkalı boru açma işlemini gerçekleştirmekteyiz.

Tıkalı boruları kameralı görüntüleme cihazı ile önce kontrol ederiz. Tıkanıklık türüne göre robot cihaza uygun aparat takılır. Aparatların görevi, tıkanıklığa sebep olan cismin türüne göre etki etmesidir. Örneğin; bez parçasından dolayı tıkanıklık varsa, uygun aparat seçilerek müdahale edilmelidir. Aksi durumda robot cihazın etkisi yetersiz kalabilir.

Robot cihazın ucuna takılan aparata göre, tıkanıklığa sebep cisim etkisiz hale getirilir. Organik atıklardan dolayı tıkanıklık meydana gelmişse, kullanılan uygun aparatla organik atık parçalanarak tıkalı borudan logar kuyusuna yollanır. Bez ve saç gibi cisimler ise robot cihazın ucundaki aparata dolanarak çekip çıkarılır.

Tıkalı boru açma işlemi tamamlandıktan sonra, firmamız kameralı görüntüleme cihazı ile ikinci bir kontrolü gerçekleştirir. İkinci kontrolün yapılması hayati önem taşımaktadır. Çünkü ilk seferde kamera ile yapılan kontrolde, boru tıkalı olduğu için detaylı inceleme yapılamaz. Sadece tıkanıklığa sebep olan cisim tespit edilir. Kameralı görüntüleme cihazı ile yapılan ikinci kontrolde, boru içinde başka sorun olup olmadığı tespit edilir.

Bu sorunlar neler olabilir?

  • Boru içinde ikinci bir tıkanıklık söz konusu olabilir.
  • Borunun eğimi yetersiz olabilir. Eğimi yetersiz olan borularda sık sık tıkanıklık yaşanır.
  • Ek yerlerinde conta olması gerekir. Conta bulunmayan borularda su sızdırma söz konusu olabilir.
  • Edindiğimiz tecrübelere göre, lavabo açıcı ilaç kullanılan borularda büzüşme meydana gelir. Büzüşme olduğunda borunun çapı daralır ve sık sık tıkanıklık meydana gelir. Kameralı görüntüleme ile bu sorunun olup olmadığı da tespit edilir.
  • Boruda çatlak veya kırık olabilir.

Tüm bu sorunların tespit edilebilmesi için, tıkalı boru açma işleminden sonra mutlaka kameralı görüntüleme cihazı ile kontrol yapılması gerekir.

Kırmadan Tıkalı Boru Açma Yapılabilir Mi?

Bu soru, 20-25 yıl önce sorulsaydı “evet” demek mümkün değildi. Eski yöntemlerle tıkalı boruyu açmak için tel, yay veya susta kullanılırdı. Bu şekilde bazen tıkanıklıklar açılabilmekteydi. Ancak tıkanıklık derinlerde olduğu zaman, insan gücü teli iteklemeye yetmezdi.

Tel ile boru açılmadığı için tek çare boruya ulaşmaktır. Bunun için fayanslar kırılır, beton parçalanır ve boruya ulaşılırdı. Borular sökülür tıkanıklığa sebep olan cisim çıkarılırdı. Boru tekrar yerine takılır, yeniden beton dökülüp fayans yapılırdı. Bu işlemler bazen günler alabilmekteydi.

Günümüzde tıkalı boru açma işlemi bu şekilde yapılmamaktadır. Robot cihaz teknolojisi ile siz kahvenizi keyifle yudumlarken, tıkalı olan borularınız kısa sürede açılabilmektedir. Üstelik çalışma yapılan alan, hiç çalışma yapılmamış gibi düzenli kalır. Firmamız müşterilerinin memnuniyetini ön planda tutan ve vizyonunu buna göre belirleyen kurumsal bir firmadır.

Firma Olarak Biz;

  • İSO9001 belgesine sahip Türkiye’nin tek tesisat firmasıdır.
  • 20 servis aracı ile en geniş mobil ağa sahip tesisat firmasıdır.
  • İstanbul’un tüm ilçelerine fiyat farkı almaksızın hizmet vermekteyiz.
  • İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyük şehirlerde şubesi bulunan kurumsal bir firmadır.
  • Sektörü yakından takip eden, gelişmelere uyum sağlayan değişime ayak uyduran bir firmadır.
  • Servis kaydı oluşturduğunuz zaman en geç 2 saat içinde adresinize ulaşmaktayız.
  • Sadece tıkalı boru açma değil, aynı zamanda su kaçak tespiti, tuvalet, lavabo, banyo, duş ve ana gider hattı tıkanıklığı açma, logar yeri tespiti, logar tıkanıklığı açma, pimaş yıkama, petek temizliği, kombi su kaçak tespiti gibi tesisat sorunlarında da hizmet vermekteyiz.

Soru veya görüş bildirin E-posta adresiniz görünmeyecek