Su Kaçağı Nasıl Bulunur?

Su tesisatının olduğu her yerde su kaçağı riski vardır. Ev, işyeri, AVM hastane vs. şeklinde örnek verilebilir. Çoğu zaman eski yapılarda daha fazla görülen ve oluşma sebebi açısından çeşitlilik gösteren bir sorundur. Sızıntının yarattığı olumsuz durumlar şu şekildedir:

  • İstenmeyen bölgelerde su birikintisi
  • Ekonomik zarar
  • İşletmelerde nemsi koku nedeniyle itibar kaybı şeklinde genel şekilde sıralanabilir. Durumun neden olduğu sorunlardan dolayı su kaçağı nasıl bulunur konusu ev sahiplerinin merak ettiği bir durumdur. Su kaçaklarının tespiti teknolojik gelişmelere paralel olarak farklılık göstermiştir. Bu açıdan eski tip kaçak bulma yöntemlerine göre ciddi şekilde fark yaratılmıştır.

su-kacagi-nasil-bulunur

Su Kaçağı Oluşma Sebepleri

Sızıntı ya da su kaçakları, suyun geçtiği borularda meydana gelen çatlama ya da deformasyon gibi nedenlerle suyun bu yerlerden akması ve bazen birikinti şeklinde kendini belli etmesidir. En çok görülen su kaçağı nedenleri şu şekildedir:

  • İnşaat aşamasında işçiliğin kötü olması
  • Tesisat döşenirken yanlış uygulamalar yapılması
  • Deprem gibi kontrol dışı olaylar
  • Binanın ve tesisat sisteminin çok eski olması ve yıpranmış özellikler… Olarak sıralanabilir. Diğer yandan su kaçağı nasıl bulunur sorusununsa farklı açıklamaları vardır. Eski tip kaçak bulma ve cihazla kaçak bulma şeklinde genel bir sınıflama yapılabilir.

su-kacagi-bulma-yollari

Kırarak Su Kaçağı Tespiti  

Eski tip su kaçağı tespitinde duvar ya da zemin içinde yer alan tesisata kırma işlemiyle ulaşılmaya çalışılır. Bazen çok küçük bir alan için geniş bir alan yıkılabilmektedir ve bu açıdan tesisat çözümü uzun sürer. Ancak bu yöntem günümüzde yok denecek kadar azalmıştır. Ekonomik – görsel açıdan zarar verdiği için uygulaması bitmiştir.

su-kaciagi-nasil-gecer

Cihazlı Su Kaçağı Tespiti   

Su kaçağı nasıl bulunur sorusunun cevabı için en yaygın kullanılan yöntem cihazlı kaçak bulmadır. Bu yöntemde su kaçağı tespiti işlemi teknolojik donanıma sahip bir alet tarafından gerçekleştirir. Bu alet olası sızıntı bölgelerinde oluşan kaçağı kolayca tespit eder. Bunu da hidrojen duyarlı parçası sayesinde yapar. Kendi içinde çeşitlere ayrılan bu aletler zaman ve paradan kazanç sağladığı için kolayca çözüme götürmektedir.

Soru veya görüş bildirin E-posta adresiniz görünmeyecek