Betondan su sızması nasıl önlenir? Terastan su sızması nasıl önlenir? Çatıdan su sızması nasıl önlenir? Tavandan su akması nasıl önlenir? Sorularını soran müşterilerimize cevap vermek amacıyla bu yazıyı yazma ihtiyacı hissettik.
- Betondan su sızması nasıl önlenir?
- Terastan su sızması nasıl önlenir?
- Çatıdan su sızması nasıl önlenir?
- Tavandan su sızması nasıl önlenir?
Betondan Su Sızması Nasıl Önlenir?
Betondan su sızması, betonun çatlamış olmasından veya tesisat sisteminden kaynaklanan bir sorundur. Bu sorunun kısa sürede çözüme kavuşması gerekir. Aksi durumda, beton sudan etkilenir ve çürümeye başlar. Bina için ciddi bir risk oluşturur.
Üst katın betonundan su akıyorsa, betonun çatlak olabileceğini belirtmiştik. Bu çatlağın onarılması gerekir. Sağlam yapılarda, betonun sudan etkilenmemesi için ve çatlamaması için betonun harcının içine özel bir ilaç koyulur. Bu ilaç sayesinde beton suyu geçirmez. Ancak ne yazık ki konut inşaatlarında bu ilaç pek kullanılmaz. İlaç kullanılmadığı için de betonun zamanla su geçirmesi gerçekleşir.
Üst katın betonunun çatlağının onarılması gerekir. Bunun için çatlağın olduğu yerlere birkaç delik delinir. Daha sonra beton çatlak ilacı bu deliklere doldurulur. Bu sayede betonun çatlağı tamamen kapanır. Ancak sadece çatlağı onarmak yeterli değildir. Çatlak onarıldıktan sonra yalıtım da yapılmalıdır. Yalıtım hem betondan su sızmasını önler hem de betonu korur.
Betondan su sızmasının bir diğer nedeni ise, topraktır. Bu durum üstü toprakla örtülü otoparklar veya bodrum katlarda görünen bir durumdur. Üstü toprakla örtülü olan otoparklarda, yağmurlu havalarda toprak suya doyar ve betona sızma yapar. Eğer betonda yalıtım yapılmamışsa, betondan su sızması görünür. Betondan su sızmasını engellemek için, toprak kaldırılıp betona yalıtım yapılmalıdır. Aksi durumda su sızmasını engellemek kolay olmayacaktır.
Bodrum katlarda duvardan su sızması yine topraktan kaynaklanır. Özellikle yağmurlu havalarda, toprak suya doyar ve betona sızdırır. Bunu önlemenin yolu binanın çevresine drenaj hattı döşemektir. Drenaj hattının amacı toprakta bulunan fazla suyun bina temeline girmesini engellemektir.
Yukarda sayılanlar dışında betondan su sızmasının bir diğer nedeni iste tesisat sistemindeki su kaçağıdır. Tesisat sisteminde su kaçağı, bazen kendini hemen belli ederken bazen uzun süre fark edilmeyebilir.
Temiz su tesisatlarında meydana gelen su kaçakları, basıncı yüksek olduğu için kısa sürede fark edilir. Ancak kalorifer tesisatında meydana gelen bir su kaçağı için bunu söylemek zor olur. Çünkü kalorifer tesisatındaki su kaçağı, düşün basınç nedeniyle geç fark edilir.
Firmamız, uzun yıllardır elektronik cihazlarla su kaçağı tespiti yapmaktadır. İşinde uzman olan personeli ile su kaçaklarını kısa sürede tespit etmektedir.
Terastan Su Sızması Nasıl Önlenir?
Teras katın zemini çoğu zaman fayansla kaplanır. Ancak yağmurlar nedeni ile fayans aralarındaki derz dolgular zamanla tahrip olur ve suyu sızdırmaya başlar. Ya da teras katta bulunan tesisat borularında su kaçağı meydana gelir ve alt tarafa terastan su sızması meydana gelir. Her iki durumda da olaya müdahale edilmelidir. Çünkü beton uzun süre suya maruz kalırsa çürümeye başlar.
Terastan su sızmasını önlemenin yolu; teras zeminine yalıtım yapılmasıdır. Yalıtım yapıldıktan sonra zemin kaplaması yapılabilir. Ancak yalıtım yapılmadan zemin kaplaması yapılması pek sağlıklı olmayabilir. Çünkü terasın zemini yağmur, kar, buz vb. doğa olaylarına maruz kalır.
Teras katta bulunan tesisat borularında su kaçağı söz konusu ise firmamız ile iletişime geçebilirsiniz. Firmamız; akustik dinleme cihazı, termal kamera ve kameralı görüntüleme cihazları ile su kaçaklarına müdahale ederek kesin sonuç elde etmektedir.
Çatıdan Su Sızması Nasıl Önlenir?
Çatıdan su sızması; çatı kaplamasından, yağmur oluklarından veya tesisat sisteminden kaynaklanmaktadır.
Çatı kaplamasında kullanılan kalitesiz malzemeler suyu geçirir ve bu durum genellikle yağmurlu havalarda meydana gelir. Bu durum için çatı yalıtımı yapılmalıdır. Çatı yalıtımı hem çatı katını soğuktan korur hem de kaplama kalitesiz olsa bile suyu geçirmesini engeller.
Yağmur olukları yüzünden çatıdan su sızması ise; yağmur oluklarının tıkanmasından kaynaklanır. En sık karşılaştığımız durum ise, özellikle sonbahar aylarından yapraklar döküldüğü için yağmur oluklarını tıkamaktadır. Yağmur yağdığı zaman, yağmur olukları tıkalı olduğu için çatı eşiğinin olduğu kısımda taşma meydana gelir ve çatıdan su sızmasına neden olur. Firmamız, yağmur oluğu tıkanıklıklarını da robot cihazlar yardımı ile açmaktadır. Tıkanıklığı açtıktan sonra kameralı görüntüleme cihazı ile mutlaka kontrol etmektedir.
Çatıdan su sızıntısının bir diğer nedeni ise tesisat sisteminde su kaçağı meydana gelmesidir. Su kaçağı temiz su borusunun çatlamasından ve pimaş borusunun kırılmasından kaynaklanabilir. Her iki durumda da su kaçağı meydana gelir ve bu su betona zarar verir.
Tesisat boruları görünürde olmasa bile firmamız elektronik cihazlarla, tesisat borularının yerini bulup, su kaçağını rahatlıkla tespit etmektedir. Tespit işlemi yapıldıktan sonra onarımı yapılarak müşteriye teslim edilmektedir. Yapılan onarımları bir yıl garanti altına almaktayız.
Tavandan Su Akması Nasıl Önlenir?
Tavandan su akması üst kat komşusunun tesisat sisteminden kaynaklanmaktadır. Bazı üst kat komşuları sorumsuz olur ve umursamazlar. Ancak tavandan su sızması sadece alt kat komşusunu rahatsız etmekle kalmaz aynı zamanda betonun çürümesine de sebep olmaktadır. Su sızıntısının kaynağı tespit edilip engellenmelidir.
Her türlü su kaçağı tespitini yapan firmamız, sorunlarınızı en kısa sürede çözmektedir. Firmamızı arayarak oluşturacağınız servis kaydının ardından, en kısa sürede adresinize gelen ekiplerimiz hemen su kaçağını tespit etmek için çalışmalara başlarlar.
Betondan, çatıdan veya terastan su akıyorsa, hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz. Türkiye’nin en büyük mobil ağına sahip firmamız adresinize en kısa sürede ulaşmaktadır. Ayrıca İstanbul’un bütün ilçelerine aynı fiyatla hizmet vermekteyiz.
İyi gunler.dublex evimin terasından odanın içine bazen yağmur yağdığında spot lambanin ordan damlatiyor her yağmur yağışında değil bazen oluyor.teras komple yeniden izole edildi.borular giderler kontrol edildi.4yildir çeşitli ustalar gelip bakıp silikon yapıp gidiyor nerden ne sebeble olduğu cozulemedi.çatı akması nasıl önlenir. Eğer betontan bir sızma varsa betondan su sızması nasıl önlenir. bana nasıl yardımcı olabilirsiniz.yer Beylikdüzü/İstanbul binamız ortalama 5yillik bir bina.
Barış Bey;
Bahsettiğiniz sorun çatı akması ile alakalı bir sorun olabilir. Çünkü bahsettiğiniz sorun yağmur yağdığında gerçekleşiyormuş.
Borular ve giderlerin kontrol edildiğini belirtmişsiniz ancak yüzeysel bir kontrol mü yoksa kameralı görüntüleme cihazı ile boruların içi mi kontrol edildi. Eğer yüzeysel bir kontrol yapılmışsa, bu borularda bir sorun olmadığı anlamına gelmez maalesef. Çatı akmasının sebeplerinden biride borulardaki çatlaklar veya ek yerlerindeki boşluklardır.
Sorun sizin bina da değilde bitişik binaların birinde de olabilir. Bitişik binalarda su sızıntısı yan binaya geçebilmektedir. Kesin birşey söyleyebilmek için detaylı bir inceleme yapılması gerekir.
Yağmurlu havalarda terastan evime su sızıyor. Hava güneşliyken hiç bir sorun yok. Ana su vanasını kapatmama rağmen yinede sorun devam etti. Teras akıyor ne yapmalıyım?
Terastan su sızması nasıl önlenir sorusu çok sık sorulan bir sorudur. Yağmurlu havalarda terastan su sızmasının iki sebebi bulunmaktadır.
Bunlardan ilki, terastaki fayans aralarında olan derz dolgunun özelliğini yitirmesidir. Bu durumda yağmur suları fayans aralarından geçerek betona sızar ve terastan su sızmasına sebep olur. Fayans aralarındaki derz dolgu yenilenirse sorun çözüme kavuşturulur.
Diğer bir ihtimal ise, teras balkonunda bulunan gider borusunda çatlak, kırık gibi olumsuz bir durum meydana gelmesidir. Balkon kullanılmazsa bile, yağmur suları balkonun giderine girdiği için bu çatlaklardan alt kata su sızar.
Bu tür sorunları kameralı görüntüleme cihazı ile tespit ederek kısa sürede onarımını yapmaktayız.
Bizim binanın bitişiğinde başka bir bina var. Ancak iki binanın arasında biraz boşluk var. Geçenlerde dışardan bakarken fark ettim ki iki binanın arasından su akıyor. Çatıdan bir yerden akıyor sanırım. Evin iç tarafında bir ıslaklık yok ama dışardan su akıyor. Bu çatıdan su sızması nasıl önlenir acaba
İki bina arasında çatıdan akan su hava yağmurluyken mi akıyor? Bunun hakkında biraz daha bilgi verirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. Normal güneşli havada da su akıyorsa, yan binanın veya sizin binanın çatısına yakın noktada bulunan bir tesisat borusunda sorun olabilir. Cihazla kırmadan su kaçağı tespiti yapılırsa betondan su sızması önlenir.
merhaba dubleks dairemizin üst katında sadece bir odadan çok yağmur yağdığında damlalar halinde odaya akıyor çatıdan ne yaptıysak suyu kesemedik bu arada malesef müteahhit masrafdan kaçmak için çelik çatı ve en kalitesiz malzemeler kullanmış yeniden çatı yaptıracak maddi imkanım yok bu konuda bana çatıya kaplayabileceğim bir madde veya başka bir şey önerebilirmisiniz ve çatıdan su sızıntısı nasıl önlenir teşekkür ederim
Yağmur yağdığında odadan damlama şeklinde dam akıntısı oluyorsa, yağmur oluklarında bir tıkanıklık söz konusu da olabilir. Yağmur olukları genellikle ağaç yapraklarından dolayı tıkanabilmektedir.
Yağmur oluğu tıkandığı zaman, yağmur yağınca oluklarda su birikmeye başlar. Yeterince su biriktikten sonra oluk içindeki su taşarak çatı katına sızmaya başlar. Buda odanın tavanından su akmasına sebep olabilir. Çatıdan su sızıntısı nasıl önlenir derseniz tıkalı olan yağmur oluğu robotla açılarak sorun giderilebilir.
Bir diğer ihtimal ise; çatının tam odanın üstüne gelen kısmında çatının kaplamasında bir sorun olabilir ve yağmur yağınca bu sorunlu kısımdan su geçerek çatı katına akıyor olabilir. Bunun için çatıya su yalıtımı yaparsanız sorunun çözülecektir.
Bizim evin dış duvarından su akıyor. üst kattan olduğunu sandım. komşumun duvarıda aynı şekilde. sorun şu ki komşum en üst katta oturmakta bu su çatıdan geliyor galiba. çatıdan su sızması nasıl önlenir.
Bahsettiğiniz sorun sadece yağmurlu havalarda mı olmaktadır yoksa her zaman mı oluyor. Eğer yağmurlu havalarda çatıdan su sızması meydana geliyorsa çatı yalıtımı ile ilgili ya da yağmur olukları ile alakalı bir sorun olabilir.
Her zaman duvardan su sızıyorsa, su sızan duvarda tesisat borusu olabilir ve bu boruda su kaçağı söz konusu olabilir. Kesin bilgi verebilmemiz için ekiplerimizin gelip özel cihazlarla inceleme yapması gerekir.
Bizim evde dam akıntısı olmaktadır. Oysa üstümüzde başka daire var. Sordum onlarda bir sorun yok neden sadece bizim dairede olabilir ki. Çatıdan su akıyorsa önce üst katın tavanı akması gerekmez mi? Şimdi betondan su sızıntısı nasıl önlenir?
Evin damı akıyorsa her zaman çatıdan kaynaklanmaz ki. Belli ki üst katında tesisat borularında bir su kaçağı var.
Üst katta su kaçağı olduğu zaman, üst katta oturan bunu fark etmeyebilir.
Betondan su sızıntısını önlemek için su kaçak tespiti yapılmalı ve soruna kalıcı çözüm üretilebilir.
İyi günler bizim çatıdan su sızması meydana geliyor. Yağmurlu havalarda çatıdan su sızıyor. Oysa çatı yalıtımı sağlam ama yinede su geliyor. Çatıdan su sızması nasıl önlenir?
Çatıdan su sızması her zaman çatı yalıtımı ile alakalı bir sorun değildir zaten. Bazen çatıda bulunan tesisat borularında su kaçağı oluyor ama ev sakinlerinin bundan haberi olmayabiliyor.
Sizin çatıdan su sızıntısı olmasının bir diğer sebebi de yağmur olukları olabilir. Yağmur olukları ağaç yaprakları yüzünden tıkanmışsa, yağmur yağdığında su yağmur oluğuna birikir ve çatıdan su sızması yaşanır. Bu sorunu çözmez için yağmur oluğunda tıkanıklık açma çalışması yapılmalıdır.