Patlayan Su Borusu Nasıl Tamir Edilir?

Patlayan su borusu tamiri yapılmadan önce patlağın yerini bulmak şarttır. Tamirata girilmeden önce tesisatı basınç kontrolü yapılarak hangi boruda kaçak olduğu aranır. Kaçak yeri bulunduktan sonra patlayan yerin tamirine fiyat verilerek ev sahibi onayı alınıp işe başlanır.

Günümüzde halen patlak boru tamiri için mahalle tesisatçısı çağırılır ve gelen tesisatçı, patlak su borusunun tam olarak yerini bilmediği için şüphelenilen alanı kırmaya başlar. Örneğin, komşunuzun banyo tavanında su damlıyor ve komşunuz bu durumu size bildirdi. Siz de bir tesisatçı bulma telaşına girdiniz ve eski usül ile patlak boru tamiri yapan bir tesisatçı buldunuz. Tesisatçı patlayan su borusunun banyonuzdan olduğunu düşünerek banyonuzun tabanını tamamen kıracak ve en az 3-4 günlük bir tadilat işi başlayacak. Önemli bir nokta ise, komşunuzun banyo tavanında su damlaması demek, sizin banyonuzdaki bir borunun patladığı anlamına gelmez. Yani, kalorifer tesisatınızın koridordan geçen bir borunun patlaması sonucu, su inşaat temeli içerisinde dolaşarak banyoda kendini gösterebilir.

Patlayan su borularından birkaçı;

Patlak su boru tamiri, sizin müdahale edebileceğiniz bir durum değildir. Su borusunun patlamasının birkaç nedeni vardır. Bunlar;

  • Eski yapılar ve yıpranmış tesisat
  • Kalitesiz boru kullanımı
  • Yapılar inşaat halinde iken zarar görmüş pvc su boruları
  • Deprem sarsıntıları sonrası ufak çaplı tesisat tahribatları

Patlayan Su Borusu Nasıl Tamir Edilir?

Boru tamiri tahmin edeceğiniz üzere bir uzman tesisatçı olmadan tamir edilmesi imkansızdır. Tesisat firması olarak bu durumlarla karşılaşmanız durumunda uzman bir tesisatçı çağırmanızı tavsiye deriz. Dilerseniz bizi arayabilir ve servis kaydı oluşturabilirsiniz, aynı gün içinde İstanbul’un hangi ilçesinde olursanız olun servisimiz gelecektir. Uygun fiyat politikasıyla patlayan su borusunun yerini noktasal olarak tespit edip, onarımını yaparız. Ve bu işlem tamamen birkaç saat sürmektedir.

Peki, patlayan su borusunu nasıl tamir ederiz?

  • Bilgisayar destekli cihazlarımız ile tüm tesisatlarınızı kontrol ederiz
  • Pis su, kalorifer tesisatı ve su tesisatını tek tek kontrol ederiz
  • Tecrübeli ekibimiz kaçağın olduğu noktayı tespit eder ve onarım için sizden onay bekler
  • Onarımı dilerseniz bize dilerseniz var ise, kendi tesisatçınıza yaptırabilirsiniz
  • Patlayan su borusunu biz tamir eder ve onarımı yaparsak, yaptığımız iş için garanti veririz
Hemen Arayın! 0216 391 88 88

 

Alakasız Bir Noktadan Su Akabilir!

Patlayan su boruları hemen kendini belli etmez, borunun ne kadar hasarlı olduğuna göre de değişir bu süre. Patlayan boru çok ince bir şekilde su sızdırıyorsa alt komşunun tavanında kendini göstermesi biraz zaman alabilir. Beklenmedik bir şekilde komşunuzdan “tavanımdan su damlıyor” diye şikayet gelebilir. Bu durumu ani şekilde durduramazsınız ve komşunuz tavanından sürekli damlayan suyun ev eşyalarını berbat etmesinden tedirgin olur.

Tüm bu sorunlar yetmezmiş gibi bir de patlayan su borusu temiz su tesisatına mı ait yoksa pis su giderine mi ait diye düşüncesi iyice gerginliğe sebep olur. Çünkü kimse tuvalet veya lavaboların giderlerinden geçen pis suların tavanından akmasını istemez. Patlak su borusunun temiz sudan olması işi biraz daha çekilebilir hale getirebilir.

Hergün neredeyse yüzlerce insanın başına gelen bu tatsız olayın çözümü oldukça basittir. Siz patlayan su borusu için bir tesisatçı bulma telaşına girersiniz, ancak bir yandan ev içerisinde çıkacak kırıp dökme işlemi sizi düşündürür.

Kırmadan Dökmeden Patlak Su Borusu Tamiri

Patlayan su borusu tamiri için eğer bizi tercih ederseniz bu işlem sadece birkaç saat içinde hallolur. Tecrübeli servis personellerimiz patlayan su borusunun yerini noktasal olarak tespit eder ve patlak su borusunu size gösterir. Servis personellerimiz patlayan su borusunu tamir etmek için sizden onay ister, siz onay verirseniz onarımı da tecrübeli ekibimiz tarafınca halledilir ve bu işlem için garanti verilir.

Patlamış su boruları eski usüller ile oldukça maliyetli ve zaman isteyen bir süreçti. Teknolojik aletler ile su kaçağına sebep olan patlamış su boruları su kaçağı bulma cihazları ile bulunup onarımı yapılır.

Soru ve görüşler (9)

Patlayan Su Borusu Nasıl Tamir Edilir? hakkında görüşler ve sorular
  • 6 sene önce

    Patlak bir su borusu çok hafif ses yapiyor sızdırdığı noktada. Arkadaslar hassas bir yüzey dinleme cihazı ile tam noktayı bulup işaretlediler. Böylelikle deneme yanipma yoluyla bulmak için sağı solu kırmamiz gerekmedi. Sitemizin personeli de o noktayı kirarak tamir edip yine site deposunda bulunan fayanslarla kapattı. İsterseniz bu firma da tamir islemini yapıyor.

    Yanıtla -
  • 7 sene önce

    Merhabalar biz 1.katta oturuyoruz ve bizim yatak odasinin ust katinda is yeri var. Is yerinden akan su olsa gerek odanin duvari komple su icinde boyaları cikti ve catlak olusmaya basladi bu duvar patlar diye cok korkuyoruz . Ust kattaki isyeride bizim borumuz degil diyor nasil tespit ederiz?ve Duvar patlarmi ?

    Yanıtla -
  • 7 sene önce

    Benim evim müstakil bahçeli bir ev su tesisatında sorun vardı yeni hattan bahçe içine su çekildi fakat içeri alınmadı daha duvarın delinip alınması gerekiyormuş fakat duvarlar taştan yapılmış mutfaktan alınacak ama su saati başka yerde mutfakta ki su borusuna bağlansa evln her yerine su gider mi yoksa saatinde mutfağa alınması gerekir mi

    Yanıtla -
  • 7 sene önce

    Size nasıl ulaşabilirim. Fayans delerken su borusu delindi İstanbul Dudullu

    Yanıtla -
  • 7 sene önce

    merhaba.bınada daırede saat den once pvc boru su kacagı var suyu bına ya gırısden kestıremıyoruz bına gırıs 3 metre derındeymıs kapatamıyoruz semtın suyuda kesılmeden bız işimizi nasıl yaptırırız. yanı pvc boruda basınçlı su varken boru kesılıp tamır makınasıyla nasıl çalısırız. basınçlı boruyu keser kesmez tıkayacak veya boru ıçersıne sokarak suyu ıçerden akıtıp dısında kaynak yapılacak bır aparat olabılırmı .sızın onerınız nedır. tesekkur ederım.saygılarımla.

    Yanıtla -
  • 8 sene önce

    Yaklaşık 3 yıldır zemin katta oturuyoruz son 3 aydır su faturası çok kabarık geliyordu. Biraz araştırma yaptıktan sonra tesisatta patlayan su borusu olduğunu fark ettik. Ama patlak su borusunun nerde olduğunu bilmek sorun tabi, internette patlayan su borusu tamiri yapan firmaları ararken bu firmaya denk geldim. Özellikle vurguladıkları kırmadan su kaçağı tespiti işlemi beni biraz rahatlattı, hemen aradım bir servis yönlendirdiler yarım saat içinde geldiler.
    Allah razı olsun hiç bir yere zarar vermeden gelip su kaçağının tespitini yaptılar. Patlayan su borusu tamirini de yaptılar şimdi kafam rahat.

    Yanıtla -
  • 8 sene önce

    Geçenlerde bizim daireden alttaki komşuya su akıyordu bizde haliyle mahlledeki tesisatcıyı çağırdık gelip baktı bi yer gösterip kırmaya başladı kırdığı yerden boru bile çıkmadı sonra bi kaç yeri daha kırdı ordanda bişey çıkmadı bizim hanım titiz olduğundan kızmaya başladı her yeri mahvettiniz sonra internetten başka tesisatçı aramaya başladım bu siteyi buldum içindeki yazıları okudum kırmadan tespit yazıyordu aradım hemen bi servis yolladılar cihazlarla baktılar kacıran yeri bulup tek bi fayans kırıp tamirini yaptılar. Yaptıkları işin hakkını veriyorlar helal olsun teşekkürler

    Yanıtla -
  • 8 sene önce

    Geçen yıl evimizin tesisatı yeniden döşendi son gelen su faturası çok gelince tesisatta kaçak mı var diye düşünerek su sayacına baktık. Su sayacı arada bi duruyor sonra biraz dönüyor bizde tesisatçı çağırdık gelip baktı sıcak su tesisatındaki boru patlamış dedi. Kombinin altındaki vanaları kapattı artık sayaç dönmüyor, mutfağın fayanslarını kırmamız lazım dedi bizde istemedik. Cihazla patlayan su borusunun tespitini nasıl yapıyorsunuz sadece kaçağın olduğu yer mi kırılıyor birde? Eğer öyleyse tespit için ücretiniz nedir? Cevaplarsanız sevinirim

    Yanıtla -
    1. Elbette, yazımızda da belirttiğimiz üzere patlayan su borularının tamiri için öncelikle gelen personellerimiz akustik dinleme cihazları ile su kaçağının olduğu yeri noktasal olarak tespit eder. Ardından çok küçük bir alan kırılarak patlak su borusunun tamiri yapılır.

      Gelen tesisatçı arkadaş sanırım kaçağın mutfaktan olduğunu düşünüyor, bu nedenle mutfağın zemini kırmaktan bahsetmiş. Ancak kaçak tespiti yapmadıysa kırma dökme işlemine başlamayın.

      Su kaçağı tespit ücreti için lütfen firmamızı arayarak bilgi alınız. Fiyatlarımız piyasa fiyatlarının altındandır ancak.

      Yanıtla -

    Soru veya görüş bildirin E-posta adresiniz görünmeyecek