Su Sızıntısı Nasıl Anlaşılır?

Su sızıntısı kendini birçok farklı şekilde gösterebilir. Evlerde veya iş yerlerinde karşılaşılan su sızıntıları istenmeyen sorunlara da sebep olabiliyor. Su sızıntıları genellikle kendini belli etmeyene kadar fark edilmiyor. Gelen şikayetler arasında “su sayacım musluklar açık olmadığı zaman da sürekli dönüyor”  şikayeti de vardır. Bu nedenle gözle görülmeyen bir su kaçağından bahsediyorsak, ilk bakılması gereken yer su sayaçlarıdır.

Su sızıntısı olmadık yere aklımıza gelmeyeceğinden, bunu fark etmemize sebep olan durum gelen su faturalarıdır. Su faturanız beklenmedik şekilde kabarık geldiyse su sayacını kontrol etmenizde fayda var. Su sayacınızın bozuk olmadığını varsayıyoruz. Eğer su sayacında sorun olduğunu düşünüyorsanız İSKİ’yi aramanız gerekmekte.

Kombinizin basıncını kontrol edin, eğer kombi basıncı durduk yere azalıyorsa ve siz kombiye su bastıkça yine basınç düşmeye devam ediyorsa kalorifer tesisatınızda su kaçağının olduğu anlamına gelir. Bu durumu fark ettiğinizde kalorifer tesisatınıza su basmayı durdurmalısınız, aksi halde alt komşunuzun tavanında su akmasına sebep olacaktır. Bu durum elbette alt komşunuzun boylarına zarar verecektir.

Sıklıkla karşılaşılan diğer şikayetler ise “banyo tavanından su akıyor, tavanda su akması” şikayetleridir. Bu durum genellikle birden fazla kata sahip yapılarda meydana gelir. Geceleri su şebekesindeki basıncın artmasıyla ortaya çıkan su kaçakları, patlayan su boruları bu duruma sebep olur. Ardından alt komşunuzun tavanında su akmasıyla sonuçlanır. Bu istenmeyen sorunlar ilk fark edildiğinde oldukça can sıkıcı olabiliyor. Ev içerisinde su sızıntısından dolayı oluşacak tadilat ve masraf ev sakinlerini huzursuz eder.

Atık suda su sızıntısı, atık su giderleri bilindiği üzere tuvalet, banyo ve mutfak giderleridir. Bu pis su giderlerinde oluşan sorun yaşam kalitesini oldukça düşürebilecek sorunlara sebep olur. Sağlıksız bir ortamın oluşmasına sebep olan atık su boru kaçağı acil olarak tamir edilmelidir.

Atık su boru kaçağını kontrol etmek için özel üretilmiş kameralı cihazlar vardır. Bu cihazlar ile atık su giderlerinin içerisi görüntülenir ve su sızıntısının olduğu yer tespit edilir.

Bu bahsettiğimiz, su sızıntılarını anlama yöntemleri sadece sizin gözlemleyebileceğiniz durumlardır. Kimi zaman siz bunu fark edemeyebilirsiniz. Su sızıntılarını tespit etmek için uzman ekiplerimiz tarafınca kullanılan akustik dinleme cihazları ve kameralı görüntüleme aygıtları devreye girer.

Eğer siz de bu tarz bir su sızıntısıyla karşı karşıya kalırsanız, bizi arayın ve su kaçağının olduğu bölgeyi noktasal olarak tespit edelim. Birkaç saat içerisinde su sızıntısının olduğu yeri tespit edip onaralım.

Hemen Arayın! 0216 391 88 88

 

Soru ve görüşler (3)

Su Sızıntısı Nasıl Anlaşılır? hakkında görüşler ve sorular
  • 8 sene önce

    Merhaba Mehmet bey bizim banyonun tavanında su damlıyor üst komşumuza çıkıp sordum bizde bişey yok dedi kendimde baktım bişey bulamadım bi usta getirdim baktı oda bişey bulamadı usta terleme yapiyor dedi bi kaç gün sıcak suyu kullanmadık akma aynı devam ediyor yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

    Yanıtla -
    1. Alt komşunun banyosu terleme yapıyor 3 tane usta geldi sorun yok dedi evi yeni aldık sigortayı bozdurduk ordanda geldiler yan taraftan olabilir denildi sizde bir sorun yok dediler yan taraftaki ne gelen usta giderlerden olabilir demiş anlaşılması için renkli boya alın biriniz kırmızı biriniz mavi dedi bu çözüm olurmu acaba

      Yanıtla -
      1. Merhaba,

        Gıda boyası tekniği ile su sızıntı tespiti mümkün, ancak, tespit için kameralı robot cihazlar ile tesisatların kontrolünün yapılması daha sağlıklı olacaktır. İstanbul’da ikamet ediyorsanız firmamızı arayarak destek talebinde bulunabilirsiniz.

        Yanıtla -

    Soru veya görüş bildirin E-posta adresiniz görünmeyecek